Lelkileg már gyógyultak
 Tűz pusztított a vásárhelyi Majtényiéknál

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-24 | Korom András

Jól van Majtényi András zeneiskolai tanár és kisebbik lánya, akiknél a minap tűz pusztított. A lakásuk ugyan használhatatlanná vált, ám már találtak maguknak átmeneti otthont.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az emeleti lakás vált használhatatlanná Fotó: Tésik Attila
A tűzoltók és a biztosító szerint körülbelül tízmillió forintos kárt okozott az a tűz, mely lakhatatlanná tette a Szentesen és Vásárhelyen is ismert zenetanár, Majtényi András vásárhelyi otthonát.

– Megnyugtatok mindenkit, jól vagyunk, s az emberek segítőkészségének köszönhetően ideiglenesen találtunk magunknak otthont – nyugtatta meg a megyeszerte lakó egykori tanítványait, barátait és ismerőseit is Majtényi András, aki lapunknak elmondta: a Hősök tere sarkán álló épület emeletén lévő otthonában a szakértők véleménye szerint ismeretlen okból gyulladt ki a lépcsőfeljáróban elhelyezett villanyóra környékén valami, s a tűz, de leginkább a füst tette használhatatlanná holmijuk túlnyomó többségét. Annak ellenére ütött ki a tűz, hogy a lakást néhány éve – beköltözésük előtt – teljesen felújították.

– Majdnem mindenünket biztosítottuk – mondta a zenetanár. – Így a lakásban és az ingóságokban keletkezett tízmilliós kár nagy részét a biztosító majd megtéríti. Jól vagyunk és dolgozunk, Eszter, a nagyobb lányom külföldön tanul, én a kisebbel voltam idehaza, s már a lelkünk is gyógyul. Köszönhetően annak, hogy olyanok is segíttettek bennünket, akikre nem is gondoltunk.

A családot érték csapások korábban is, hiszen Majtényi András korábban elvesztette egyik gyermekét, majd néhány éve feleségét is. Most, mint mondja, Isten segítőkészen fordult feléjük, s ez az emberek jóindulatában nyilvánult meg, mely mindkettejüket meghatotta.