Segítik a pályázatírókat
 Új szolgáltatás a szentesi könyvtárban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-25 |

Pályázatírási hírlevélre is előfizetett a szentesi könyvtár, ahol az olvasók díjtalanul nézhetik meg a kéthetente megjelenő tippeket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi könyvtárban 150-160 sajtótermékre fizettek elő, ezek összköltsége mintegy másfél millió forint évente. G. Szabó Lenke, a kht. ügyvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy új folyóiratokat is megrendeltek, hogy segítsék a pályázatírók munkáját. A bibliotékában bárki megtekintheti a Pályázati figyelő című lapot, a Sanszot, a Magyar Pályázati Szemlét, amelyekből a versenyszféra és a költségvetési szervek munkatársai szerezhetnek hasznos információkat az európai uniós és a hazai pályaművek elkészítéséhez.

A bibliotéka egyik legújabb szerzeménye a Pályázatvadász című, havonta megjelenő kiadvány, amely tanácsokat ad az uniós pályázatok összeállításához. Megállapodást kötött továbbá a könyvtár a Regionális Fejlesztési Holding Rt.-vel, amely internetes honlapot működtet. A portált azonban csupán a könyvtárban lehet elérni. Az olvasók nemcsak a felhívásokat nézhetik meg, hanem a pályamunkájuk elkészítéséhez 2 órás konzultációra is lehetőségük nyílik. Ugyancsak díjtalanul tekinthetik meg a könyvtár látogatói a Profi pályázatírási tippek című, kéthetenként megjelenő on-line hírlevelet. A könyvtárosok minden segítséget megadnak a pályázatíróknak ahhoz, hogy uniós vagy nemzeti támogatást szerezzenek terveik megvalósításához.