Mégis lesz gazdája a régi rendelőintézetnek
 Rehabilitálja a betegeket a szentesi Brezovai Sándor

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-24 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat a tervek szerint bérbe adja az Ady Endre utcában megüresedett volt rendelőintézet épületét a többszörös Európa-bajnok karatés mesternek, Brezovai Sándornak, aki felújíttatná a rossz állagú ingatlant. Az egykori megyeháza rendbehozatala miatt ugyanis a város egyik legeredményesebb sportegyesületének ki kell költöznie a pincéből.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az Ady Endre utcai épületbe költözhet a rehabilitációs központ és a sportegyesület Fotó: Tésik Attila
Megüresedett a szentesi Ady Endre utcában az egykori rendelőintézet, mert a kórház külső részlegei az egészségügyi intézményben kaptak helyet. Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan állaga azóta romlott, felújítására azonban nincsen pénze a városnak. A helyhatóság többször meghirdette a házat azzal a céllal, hogy vállalkozók egészségcentrumként működtessék azt. Ám eddig nem sikerült gazdára találnia a település központjában lévő patinás épületnek. Most viszont szinte adta magát a megoldás, ami összefügg azzal, hogy központi forrásból megkezdődött a főtéri volt megyeháza rendbehozatala. Ez viszont azt jelenti: ki kell üríteni az épületet. Annak a pincéjében alakította ki nem kis anyagi áldozatok árán Brezovai Sándor többszörös Európa-bajnok a japán karatés szentélyt is magában foglaló, Oyama Doyo Sportegyesület központját. A város egyik legeredményesebb szervezetének mintegy 1500 tagja van, ám nemcsak a tömegsport tartozik a profiljához, hanem a gyógyítás is.

A volt megyeháza pincéjéból való kényszerű kiköltözés miatt adódott a lehetőség, hogy Brezovai Sándor felsőfokú egészségügyi végzettségű szakemberekből is álló csapata megkaphatná az Ady Endre utcai régi rendelőintézetet. A karatés mester tervei között egy rehabilitációs mozgáscentrum kialakítása szerepel, annál is inkább, mivel évek óta gyógyítják a balesetet szenvedett, mozgássérült embereket. Az asztmatikus problémákkal küzdő gyerekekre is gondoltak, számukra egy sószobát szándékoznak berendezni.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyaltak arról, hogy az önkormányzat húsz évre átadná a sportegyesületnek az Ady Endre utcai épületet, amelynek a felújításáról Brezovai Sándorék gondoskodnának. A bérleti szerződést a helyhatóság illetékes bizottságai készítik el, a végleges formáját a képviselők hagyják majd jóvá.