Kevésen múlt a bravúr
 Ma este 6 órakor az Eger csapatát fogadja a Beton

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-20 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I hatodik fordulójában nem kísérte szerencse a Csongrád megyei csapatok szereplését. A Szeged Beton VE a Vasas, a Legrand-Szentesi VK pedig a Szolnok otthonában szenvedett hatalmas csatában vereséget.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szolnok–Szentes 5–3 (1–0, 1–2, 1–1, 2–0)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szolnok, 200 néző. Vezette: Schlosser, Bátori.
Szolnok: Sűrű – Bell 1, Boros Z. 1, Krasznai, Babay, Balogh Z. 2, Holas. Csere: Hangay, Mohi, Broome. Edző: Lukács Dénes.
Szentes: Horváth T. – Somogyi, Berki, Torday 1, Szénászky, Juhász Zs., Szebeni. Csere: Németh D. 1, Szabó N. 1, Szabó T. Edző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 6/1. Négyméteresből: –, ill. 1/0.

Szebeni kihagyott 4 m-ese volt a találkozó első fontosabb eseménye. Akkor még nem lehetett tudni, de később bebizonyosodott, nagy árat fizetett ezért a Szentes. Három negyed után annak ellenére fej-fej mellett haladt a két csapat, hogy a második hét percben Berkit reklamálásért cserével végleg kiállították. A záró felvonásban Boros Z. átlőtte a vendégek zónáját, akik ezt követően egymás után kétszer is előnyben támadhattak – mindhiába. A meccs végét jelző dudaszó elhangzásakor Balogh Z. állította be az 5–3-as végeredményt.
Vidumanszky László: – Több volt számunkra ebben a meccsben. Az alapszakasz végén lehet, hogy hiányozni fog a Szolnokon hagyott pont, pontok.

Vasas–Szeged Beton 4–3 (1–0, 1–2, 1–0, 1–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi uszoda, 400 néző. Vezette: Marjai, Székely Z.
Vasas: NÉMETH ZS. – Gombos, Mátyás, VINDISCH 2, VARGA D. 2, Steinmetz Á., Steinmetz B. Csere: Keszthelyi, Hesz. Edző: Földi László.
Szeged: BARÁT – LEHMANN 1, Varga P., Boros L., Molnár P., KOMLÓSI, Ágner. Csere: ÉLES 2, Munkácsy, Pataki . Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 4/0. Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1.

A nyáron sokan csak legyintettek, amikor a Vasas aranyérem esélyeiről volt szó. Tették ezt azért, mert Olaszországba távozott három olimpiai bajnok, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Varga Tamás, Oroszországba pedig a világbajnok Varga Zsolt. Hiába volt a nagy átalakulás, az angyalföldiek továbbra is remek együttest alkotnak, hogy mást ne említsünk, a címvédő, Euroliga-győztes Dominót is legyőzték.

Akárcsak tegnap este a Szegedet. No de mekkora csatában! Az elmúlt heti gyengélkedés után a Beton végig egyenrangú ellenfele volt a piros-kékeknek. A forduláskor még 2–2-re állt a meccs, majd a záró hét percben 4–2-es hazai vezetésnél Lehmann találata megcsillantotta a reményt, de az utolsó szegedi támadásból már nem született újabb gól.
Gyöngyösi András: – Erre a játékra megint lehet építkezni. Ha játszik Tóth Laci, biztos, hogy nem kapunk ki.

További eredmények: Domino-BHSE–Eger 7–3, FTC–BVSC 8–3, OSC–Ybl 5–2.

A műsortervet készítők nem sok pihenést engedélyeztek a csapatoknak, hiszen ma délután ismét a bajnoki pontokért folyik majd a küzdelem. A Legrand-Szentesi VK újra idegenben, az újonc Neptun vendégeként száll vízbe 15.30-kor Budapesten, a Szőnyi úton. A Szeged Beton VE-re vidéki rangadó vár: 18 órakor a többek között a szegedi Kiss Csabával és Weszelovszky Lászlóval, valamint a szentesi Matajsz Márkkal felálló, bajnoki aranyéremre aspiráló Eger együttesét látja vendégül az újszegedi sportuszodában.