Károlyt gyászolják a tanyán
 A derekegyháziak jó szándékú embernek ismerték a áldozatot

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-20 |

Egyedül lakott a tanyáján, s alkalmi munkákból élt az a férfi, aki szerdán kora este baleset áldozata lett a Derekegyház felé vezető úton: őt ütötte el az országgyűlési képviselő. A környékbeli tanyák lakói gyászolják a férfit, mint mondják, jó szándékú ember volt, s bár aznap délután ivott egy felest és egy sört, nem tűnt ittasnak. A Derekegyház felé vezető úton mindig vigyázni kell, nagyon nagy a forgalom.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szarka László nehezen dolgozza fel a barátjával történteket Fotó: Tésik Attila
A benzinkút büféjének napi vendégei jó barátjukként emlegetik a szerda esti közlekedési baleset áldozatát, V. Károlyt. A Szentesről Derekegyházra vezető úton történt szerencsétlenség áldozata a rendőrségi állásfoglalás szerint vélhetően maga okozta a balesetet. A jobb oldali sávban állt, vagy tolta kivilágítatlan kerékpárját, amikor az arra szabályosan haladó Volkswagen elütötte. Amikor a kocsit vezető Tóth Sándor szocialista országgyűlési képviselő meglátta az embert, már tehetetlen volt.

Molnár Jánosné tanyájának közelében lakott az elhunyt. A nő szerint nagyon jó ember volt Karcsi. Alkalmi munkákból élt, a minap még neki is dolgozott, készült volna akácfát vágni. Szarka Lászlóval együtt most arról beszéltek, hogy minden bizonnyal elmennek majd a temetésére, hiszen csak jót mondhatnak róla, ezért ki akarják fejezni együttérzésüket. Nem mindennapi dolog egy halálos baleset, különösen nehéz ezt feldolgozni, ha egy baráttal történik meg. A benzinkút büféjében úgy emlékeznek,
FA kutya hiába várta haza gazdáját. Nincs, aki ételt adjon neki. otó: Tésik Attila
szerda este egy felest és egy üveg sört ivott meg V. Károly, mielőtt hazaindult volna. Ittas nem volt – állítják.

Előbb nem értették, hogyan is szeghette meg a közlekedési szabályokat Karcsi, mikor menetirány szerint a jobb oldalon volt. A megszólaló Monár Jánosné Ilona most már tudja – mert a napokban volt alkalma beszélni rendőrrel –, hogy ha tolja valaki a kerékpárt, akkor egyszerűen gyalogosnak minősül, és a menetirány szerinti bal oldalon kell haladnia a közúton. Mondta, hogy ezen a vonalon mindig nagy a forgalom, vigyázni kell. Még akkor is érheti az embert baleset, ha minden szabályt betart. Vele is történt ilyesmi a múltkor: egy autó nekiütközött, bár szerencsésen megúszta, csak a könyökét ütötte meg. Mint mondta, villogó van a kerékpárján mindenhol. A büfében megtudtuk azt is, hogy az elhunyt öreglegény volt, nem házasodott meg soha, egyedül élt.

V. Károly akácfákkal körülvett közeli tanyáján most senki nem nyit ajtót. A verandán annyi látszik, a házigazda főzni készült. Az udvaron egy kutya néz szomorú szemmel az arra járókra.