Felejteni akar a Beton
 Kiss Csaba hiába lokálpatrióta, most az Eger sikeréért hajt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-19 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben ezen a hétvégén is dupla fordulót rendeznek. A Szeged Beton VE-nek „kijutott" a jóból, ma este a Vasas otthonában ugrik a medencébe, szombaton 18 órakor pedig a listavezető Eger gárdáját látja vendégül az újszegedi sportuszodában. A Legrand-Szentesi VK előbb Szolnokon, majd holnap az újonc Neptunnál vizitál.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Remekül kezdte az évadot a Szeged, az első három forduló után százszázalékos teljesítménnyel a második helyen állt a tabellán. Aztán elutazott Szolnokra, ahol csak 6–6-ra végzett, majd a Domino-BHSE-től szenvedett tízgólos (4–14) vereséget. Érthető, hogy fűti a bizonyítási vágy a játékosokat.

Megtorpant a Szeged

– Szolnokon fejben szétestünk, a héten azon dolgoztunk, hogy ismét visszarázódjunk a régi formánkba – árulta el Varga Péter, az együttes kapitánya. – Megpróbálunk felejteni és javítani, ehhez a két meccsen pontot, esetleg pontokat kell szereznünk. Amennyiben úgy pólóznánk, mint az Újpest ellen, akkor sikerrel vehetjük az akadályokat, ellenkező esetben viszont nem lehet egyik riválissal szemben sem esélyünk. De az utóbbira még csak gondolni sem merek. Elindultunk felfelé, már egészen jó eredményeket produkáltunk, a játékunk sem volt éppen utolsó, aztán váratlanul megtorpantunk. Tény, hagyott bennünk nyomokat a legutóbbi két találkozó sikertelensége, de azért vagyunk sportemberek, hogy igyekezzünk javítani. Ez már csak azért is fontos, mert a jövő hét végén már a Vuliagmenivel vívunk LEN-kupa-nyolcaddöntőt. Nem mindegy, hogy milyen hangulatban fogadjuk a görögöket. Egyelőre azonban csak a Vasas és az Eger elleni meccsre koncentrálunk.

Szaporábban ver a szíve

Apropó, Eger! A nyáron hihetetlenül megerősödött alakulatban két egykori, Szegeden nevelkedett pólós szerepel: Weszelovszky László és Kiss Csaba. Utóbbi még 1998-ban távozott a Tisza partjáról. Előbb két évet játszott a Fradiban, aztán pedig négyet a Sabadellben. Spanyolországból hazatérve a nyáron írt alá a Heves megyeiekhez.

– A mai napig lokálpatriótának vallom magam, imádom Szegedet, amikor csak tehetem, hazaugrok – jelentette ki a magyar válogatottal '99-ben Európa-bajnokságot nyerő, majd 2001-ben és 2003-ban Eb-bronzérmet szerző Kiss. – Az érzéseimet azonban a mérkőzés idejére félreteszem, akkor kizárólag a győzelem lebeg a szemem előtt. Még fradistaként háromszor játszottam tétmeccset volt egyesületem ellen, mindannyiszor a mi győzelmünkkel ért véget a találkozó. Természetesen azt szeretném, ha ez a folyamat szombaton sem szakadna meg. Nagyon készülök a mérkőzésre, egy kicsivel nagyobb lesz bennem a drukk, mintha egy másik ellenféllel játszanánk. Bár mi vagyunk az esélyesek, nem mehetünk biztosra a kétarcú Beton ellen, amely tud szárnyalni, de képes szétesően is pólózni.

A Szentes a legutóbbi hét végét négy ponttal zárta. A mostanit is annyival szeretné. Van rá esélye, még ha mind a Szolnok, mind pedig a Neptun elleni csatáját is idegenben kell megvívnia.

Maximumra törekszenek

– Különösen a szolnoki kirándulásunk ígérkezik rázósnak – vallotta be a hetek óta nagyszerűen védő kapus, Horváth Tamás. – A Szeged elleni pontszerzésük erősen elgondolkodtató. Csak akkor lehetünk képesek nyerni, ha a csapatból mindenki közel maximumot nyújt. Az újonc Neptunt sem szabad félvállról venni, de azon a találkozón nekünk van lényegesen több veszíteni valónk. Ha összejönne a két győzelem, akkor megnyugodhatnánk, onnantól kezdve – karácsony előtt játszunk még az Újpesttel, az Egerrel, a Vasassal és a Szegeddel – minden egyes szerzett pont ajándékként értékelendő.