Roham indult az olcsó sörért
 Vitték a 49 forintos csokit a Lidl diszkont nyitónapján

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-19 | Molnár B. Imre

Lökdösődés, rendőrkordon, tévékamerák, fotósok sokasága, olcsó, de ismeretlen áruk tömege. A Lidl rendkívül alacsony bevezető árakkal jelent meg a piacon. A legnagyobb sikert a 49 forintos dobozos sör aratta, de vitték ugyanennyiért a mogyorós táblás csokit is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A várakozók harciasabbjai azonnal lecsaptak a kocsikra, a többiek sorban állva reménykedtek Fotó: Karnok Csaba
Megnyitották kapuikat a Lidl áruházak. Szegeden reggel hét órára már több száz méteres, a parkolóban patkó alakban visszahajló sorban álltak az akciós termékekre vadászó vásárlók. Kevés fiatal, sok nyugdíjas. A német cég azt hozta, amit várni lehetett tőle. Ismeretlen, de elképesztően olcsó termékeket. Igaz, ki is írták, valamennyi akciós áru egyelőre „bevezető", vevőcsalogató áron kapható.

A parkolóban álló autók java része az alsó középosztályba tartozó vásárlóké lehet – állapíthattuk meg körbetekintve. A bejárat közelében több tucat biciklit lakatoltak le, sokan hatalmas szatyrokkal, gyalog érkeztek. A nyitásnál a biztonsági őrök csak azt engedték be, aki tudott szerezni bevásárlókocsit. Babos Tibor, aki Pusztaszerről érkezett, tudott.

Mivel hűséges olvasónk, örömmel vállalta, hogy „becsempészi" munkatársunkat is az áruházba. Azt mondta, kollégái mesélték, milyen olcsó itt minden, elhozta a kíváncsiság. Sört, mosóport biztosan veszek – búcsúzott a polcok között.

Kovács Mihályné az elsők között jutott be, a dorozsmai asszony már öt órakor elindult otthonról.

– Hajigáltak be ilyen szórólapot, kisnyugdíjas vagyok, kell az olcsóság. Olajat, csokoládét, ezt-azt, mindenfélét veszek, ami a háztartásba kell – mondta. Egyelőre több tucat tábla mogyorós csokoládét vett 49 forintért az unokáknak, és visz a 129 forintos olajból is.

Reggel hét órára már több száz méteres sorban álltak a vásárlók Fotó: Karnok Csaba
A 49 forintos német Fink Bräu sör nagyon fogyott. Volt, aki autója csomagtartóját és a teljes utasteret telepakolta sörös tálcákkal. Az olasz és chilei dömpingáras bornál a magyar borok mind drágábbak. Az emberek szuszogva emelték be a kosarukba a műanyag dobozba csomagolt literes olasz italt.

Az első kijövőket kamerák, fényképezőgépek lencséi pásztázták. A vásárlók mosolyogtak, és kéretlenül is nyilatkoztak.

– Tényleg szuper, a többi elmehet a ... – kiáltotta egy férfi. – Ne izguljanak, hónap is lösz mindön – nyugtatta a sorban állókat egy, a televízióknak készségesen nyilatkozó, Erzsébet nevű asszony.
Közben mellettünk egy idős hölgy a fémkorlátot izgatottan markolva, vágyakozó tekintettel nézte a kasszához guruló, rogyásig rakott bevásárlókocsikat. Egy nagy zacskókat cipelő, rogyadozó lábú idős férfi bepisilt a nagy lökdösődésben. A rendőrök kordont húzva igyekeztek rendet tenni a tömegben.

A sikeres vásárlás után üdvözült mosollyal az arcokon távoztak a szerencsések. A várakozók harciasabbjai azonnal lecsaptak a kocsikra, és indultak vissza. A többiek sorban állva reménykedtek.