Nagyhegyen is csatornáznak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-18 |

Megépül a csatornahálózat Szentes külső városrészében, Nagyhegyen is. Az önkormányzat az egész területre nem adhat be pályázatot, mivel még vannak olyan részek, ahol kevés ingatlan található.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A képviselő-testület ezért azt tervezi, hogy előbb a sűrűn lakott nagyhegyi utcák csatornázására igényel állami támogatást, a többi területre pedig különböző alapokból szándékozik anyagiakat szerezni. Az eredeti terveknek megfelelően így 2006-ban minden nagyhegyi ingatlant rácsatlakoztathatnak a szennyvízcsatorna-hálózatra.

A városrészhez tartozó Kispaté-dűlőben viszont ivóvízhez szeretnének jutni az ottani családok. A nyáron már felmérte az igényeket Geréné Dunaháti-Vas Márta helyhatósági képviselő. Az önkormányzat pályázatot nyújt be jövő tavasszal a vízvezeték-hálózat bővítésére. Az elképzelések szerint 2005 nyarán elkezdődhet az ivóvíz bevezetése a dűlőbeli házakhoz. Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Nagyhegyszéli út melletti erdő pótlására is. Ha nyer a helyhatóság pályamunkája, akkor jövő tavasszal 250 fát telepítenek az említett területre.