Toplessnapozó és szauna is épül
 Szezonon kívül készülnek a szezonra Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-17 | Blahó Gabriella

A következő nyáron lehetőség nyílhat a fürdőruhafelső nélküli napozásra Szentesen, a ligeti uszodában. A napozó alatt pedig már januárban használható lesz a szauna és a pezsgőfürdő. A beruházás közel tizenhétmillió forintba kerül, és valóban emeli a városi élményfürdő komfortfokozatát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A volt zuhanyozóépület átalakítása elkezdődött Fotó: Blahó Gabriella
Elkezdődött az ötvenméteres medence melletti volt zuhanyozóépület átalakítása Szentesen. A ligeti élményfürdőben szaunát épít a szentesi beruházó kft.: az új létesítményben két, száraz gőzzel telített kabin lesz, melyekben egyszerre húszan élvezhetik a forró levegőt. Emellett egy gőzkabin is épül, valamint egy úgynevezett merülőmedence. Az utóbbiban több pezsgőfúvókát szerelnek fel a vízgépészeti munkák során, hogy teljes legyen a szolgáltatás – mondta el lapunknak Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója. A szaunázásért külön díjat kell majd fizetni, melyet nem tartalmaznak a jelenlegi belépők árai. Tomcsányi elmondta, hogy az intézmény a költségek számbavételét követően javaslatot tesz a képviselő-testületnek a szauna használatáért fizetendő díjra, a döntést az önkormányzat hozza meg.

Az átalakítás alatt álló épület tetejét rekonstruálják a munkák során. Ez azt jelenti, hogy az egykori toplessnapozó visszanyeri eredeti formáját: a kerítéssel körbevett területen lehetőség nyílhat a fürdőruhafelső nélküli napozásra. Ám a „közterületi toplesst" jogszabály értelmében csak a képviselő-testület engedélyezheti – emlékeztetett az igazgató.

Az átalakítások között szerepel, hogy a strandon bérelhető kőházak zárait ezentúl nem kulccsal, hanem egy új technikai rendszer segítségével, kártyával lehet majd nyitni. Mindeközben a bejáratnál kiépített beléptetőrendszert is megújítja a strand vezetése, annak érdekében, hogy a nyári szezon idején gördülékenyebb legyen a vendégek fogadása.