Szegeden nyomoznak a Kinizsi ügyében
 Május óta kutatják, történt-e közokirat-hamisítás

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-17 | Blahó Gabriella

A Szentesi Városi Rendőrkapitányságról a Szegedi Városi Rendőrkapitányságra került át a fábiánsebestyéni Kinizsi Részvénytársaság ügyében folyó nyomozás iratanyaga. Idén májusban ismeretlen tettes ellen született feljelentés, közokirat-hamisítás gyanúja miatt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A fábiánsebestyéni mezőgazdasági részvénytársaságnál májusban megtartott közgyűlésen született határozatok érvényességét, jogszerű bejegyzését vitatta a feljelentés, ez alapján kezdődött a nyomozás Szentesen. A napokban az ügy átkerült a szegedi kapitányságra. Ennek oka az, hogy az említett gazdasági társaság a szegedi székhelyű Csongrád Megyei Cégbírósághoz nyújtott be változás bejegyzése címén kérelmet, csatolva olyan iratokat, melyekkel kapcsolatban felmerült a közokirat-hamisítás gyanúja. A részvénytársasággal összefüggésbe hozható ügyben a nyomozást ezért a szegedi rendőrhatóság illetékes folytatni – tudtuk meg M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivőtől. Az ügy jelenlegi állásáról a rendőrség nem kívánt beszámolni. A társasággal összefüggésben folyó büntetőeljárás immár hét hónapja tart.

A fábiánsebestyéni részvénytársaságnál a májusban megtartott közgyűlésen vita alakult ki az elnök-vezérigazgató, Farkas Sándor, valamint Czirbus Antal és Czirbus Olivér között. Apa és fia a részvények harminc százalékának birtokosaként kényszerült távozni munkahelyéről, miután a vezérigazgató felmondott nekik.