Pontot vesztett Szolnokon a Beton vízilabdacsapata
 Szombaton 18 órakor: Szeged–Domino, Szentes–Ybl

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-13 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I negyedik fordulója után is őrzi veretlenségét a Szolnokon döntetlent elérő Szeged Beton VE. A másik Csongrád megyei csapat, a Legrand-Szentesi VK kellemes meglepetésre magabiztosan nyert az OSC otthonában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szolnok–Szeged Beton 6–6 (1–1, 1–2, 3–2, 1–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szolnok, 100 néző. Vezette: Bátori, Schlosser.
Szolnok: SŰRŰ – Bell 1, Mohi 1, BOROS Z. 2, Hangay, Balog, Broome. Csere: Babay, BALOGH Z. 2. Edző: Lukács Dénes.
Szeged: BARÁT – LEHMANN 3, Varga P., Boros L., Molnár P., Komlósi 2, Ágner 1. Csere: Pataki, Munkácsy, Éles. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 10/3. Négyméteresből: –, ill. 1/1.

A szegedi Lehmann Szolnokon is csapata egyik legjobbja volt. Fotó: Gyenes Kálmán
Aki látta a Szeged szenzációs teljesítményét az Újpest ellen, az nem gondolta volna, hogy a Beton épp a nem túl acélos Szolnok ellen ront százszázalékos mutatóján. Valószínűleg azt gondolták, hogy sima meccs lesz, a mai, Domino elleni csatára tartalékolták erejüket. Mindenképpen tanulságul kell szolgálni számukra, hogy minden mérkőzéshez nagyfokú koncentrálással kell odaállni. A bajnokságban a Szolnok volt az első olyan ellenfele a Szegednek, amely védekezésben bevállalta a szoros emberfogást. A játékvezetők ebben nagyszerű partnernek bizonyultak, a meccs elején alig ítéltek kiállítást. Ez azonban nem mentség a vendégeknek, erre a találkozóra két pontot terveztek. Az egyik odaveszett...

Gyöngyösi András: – Elvesztettünk egy pontot, a feladat adott: az elkövetkező három meccsből azt vissza kell szereznünk.

OSC–Legrand-Szentes 7–10 (1–4, 2–3, 1–2, 3–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. Vezette: Németh A., Székely B.
OSC: Tory – Cserdi, Klie, Barna 1, MÁNYAI 2, Bakó, Gyarmathy 1. Csere: Ürögi, Ofner, IBOLYA 2, Szollár, Tiba 1, Alibán. Edző: Fekete Szilveszter.
Szentes: HORVÁTH T. – Somogyi 1, BERKI 2, SZABÓ N. 2, Szénászky, Juhász Zs., Torday. Csere: SZEBENI 4, Döbrössy, Kis I. 1, Gábor. Edző: Vidumanszky László
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 6/2. Négyméteresből: 1/0, ill. 3/2.

Az elmúlt fordulóban a BVSC-t 10–8-ra győzte le az OSC, így joggal remélhetett újabb két pontot a Szentes ellen is. Hogy mekkorát tévedtek a fővárosiak, azt a vidékiek már az első negyed közepéig tudtukra hozta. Ekkor már Somogyi, Berki és Szabó N. találatával 3–0-ra vezetett a Legrand. A folytatásban is egyértelmű volt a csapatként nagyszerűen funkcionáló szentesiek fölénye: a harmadik hét perc után már 9–4-re vezettek. Kicsit korán kezdtek el ünnepelni, mert a vérszemet kapott házigazdák feljöttek 9–7-re, de Szebeni értékesített négyméterese után már végleg lemondhattak a pontszerzésről.

Vidumanszky László: – Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk.

***

Ma az 5. fordulóval folytatódik az OB I. A két megyei együttesünk közül a Szegednek lesz jóval nehezebb dolga, hiszen a címvédő, hét olimpiai bajnokot soraiban tudó Domino-BHSE-t fogadja. A találkozó esélyese természetesen Kovács István gárdája, de amennyiben Komlósi Péterék meg tudnák ismételni az egy hete, az Újpest ellen bemutatott szuperprodukciót, lehet keresni valójuk. A Legrand-Szentesi VK-nak kötelező legyőzni a gyengécske Ybl csapatát.