A Kurcáért is lobbizik Farkas
 Hétmilliárd forintot kér a szentesi képviselő

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-13 | Balázsi Irén

A költségvetés tervezetében több mint hétmilliárd forint átcsoportosítása érdekében nyújtott be módosító indítványt Farkas Sándor, a szentesi térség fideszes országgyűlési képviselője.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Összeomlik 2005 januárjában az ország költségvetése Farkas Sándor, a Fidesz szentesi parlamenti képviselője szerint, amennyiben a büdzsé jelenlegi tervezetét hagyják jóvá. Ennek elkerülésére nyújtott be számos egyéni módosító indítványt annak reményében, hogy 7,5 milliárd forint plusztámogatást tud szerezni a választókerület lakóinak javára is.

Forrásként a Miniszterelnöki Hivatal költségvetését jelölte meg, amelynek a bevételi oldalára az ideinél jóval több pénzt terveztek a képviselő szerint. Hozzátette: innen kell átcsoportosítani összegeket a szaktárcákhoz, mert ott a helyük.

A Kurca élővilágának védelme érdekében Farkas Sándor 30 millió forintért lobbizik a költségvetéshez benyújtott indítványával. Ez a támogatás elegendő lenne arra, hogy hat alkalommal átöblítsék a főcsatornát. A szentesi térséghez tartozó községekben viszont az ivóvíz minőségének javítására, valamint a csatornahálózat kiépítésére ötmilliárd forintra lenne szükség. A termálenergia felhasználóit sújtó sarcokkal kapcsolatban azt szeretné elérni a képviselő, hogy jövőre még ne kelljen fizetni a bírságokat. Szorgalmazza továbbá a 451-es főút elkerülő szakaszának meghosszabbítását is annak érdekében, hogy a választókerület lakói közelebb kerüljenek az M5-ös autópályához.

Elfogadhatatlannak tartja Farkas Sándor, hogy az agrárbüdzsé tervezetében nem szerepel az európai uniós támogatás nemzeti kiegészítése címén 93 milliárd forint. Ha nem változtatnak ezen, akkor 2005-ben nem juthatnak a gazdálkodók földalapú támogatáshoz. További hárommilliárd forintra is szükség lenne az osztatlan földtulajdon kimérésének folytatásához.