CD-t kér a szentesi Karikó-Tóth Tibor
 Többkilós előterjesztések a testületi ülésekre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-11 | Balázsi Irén

A testületi anyagokat CD-n szeretné megkapni a jövőben a szentesi Karikó-Tóth Tibor, a polgári frakció tagja. Kiderült: ennek nincs akadálya, de aki ragaszkodik a papírhoz, ilyen formában is megkaphatja az előterjesztéseket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Báthory István, a közigazgatási osztály főtanácsosa most még papírokat visz az ülésterembe Fotó: Tésik Attila
Több kilogrammot is nyom egy-egy vaskosabb boríték, amelyet a szentesi polgármesteri hivatalból küldenek ki a képviselőknek a testületi ülések előtt. Az önkormányzatiság történetében már arra is volt példa, hogy egyetlen borítékba nem fértek bele a megvitatásra váró előterjesztések. Az eddigi gyakorlat szerint azonban még az ülés napján is rendszeresen találnak az asztalukon papírokat a képviselők. Az anyagokat előterjesztő tisztviselők kötegszámra hordják saját aktáikat az ülésterembe. A polgári összefogás frakciójának tagja, Karikó-Tóth Tibor a testület legutóbbi ülésén azt kérte, hogy a hivatalból CD-n küldjék ki számára az anyagokat. Így jelentős mennyiségű papírt takaríthatnának meg a városházán. A képviselő ellenben azt is elképzelhetőnek tartja, hogy kétféleképpen jussanak hozzá az előterjesztésekhez. Ezt úgy értette: aki ragaszkodik a hagyományokhoz, annak továbbra is borítékba tegyék a papírra kinyomtatott anyagokat.

A képviselő kérésének mindenesetre eleget tesznek a hivatalban. Szirbik
Büdzsé a neten

A szentesi térség fideszes országgyűlési képviselője, Farkas Sándor azt nyilatkozta, hogy a kormány költségvetésének a tervezetét ő már csak az interneten tudja megnézni. Mint mondta, az eddigi gyakorlattal ellentétben a honatyáknak nem küldenek papírt; a világhálón mindenesetre nehezebb eligazodni a büdzsé fejezetei között.  
Imre polgármester azt mondta: ha a testület tagjai közül más is CD-n szeretné megkapni az előterjesztéseket, jelezze a jegyzői irodában. Sőt: igény szerint akár még e-mailen is továbbítják az önkormányzati anyagokat a képviselőknek.

A jegyzői irodában még várják, hogy a testületi tagok bejelentsék igényüket. Mint megtudtuk: eddig hat képviselő jelezte, hogy továbbra is nyomtatott formában kéri az anyagokat. Az egyik bizottságnak egy külső tagja viszont e-mailen szeretne hozzájutni a jövőben az önkormányzati előterjesztésekhez.