Fővárosiakat győztek le
 A Beton ma az Újpestet, a Legrand holnap a Honvédot fogadja

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-06 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I tegnapi, második fordulójában a Szentes hazai medencében, míg a Szeged idegenben győzte le a BVSC-t, illetve az OSC-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes–BVSC 9–8 (1–2, 3–3, 2–2, 3–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, 300 néző. Vezette: Vojvoda, Kun.
Szentes: HORVÁTH T. – Somogyi, Berki 1, TORDAY 4, Vígh R., Szebeni 1, Juhász Zs. Csere: SZABÓ N. 3, Szénászky, Kis I., Németh D., Újházi (kapus). Edző: Vidumanszky László.
BVSC: Laboncz – Szűcs, GULYÁS 2, Szabó G. 1, dr. Varjas 1, MONOSTORI 2, Németh Zs. 1. Csere: Kaszper, Csente, Sándor, Zsoldos, Persely, Ambrus 1. Edző: Bessenyei Attila.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 5/3.

Bizakodva várták a szentesiek a hazai bajnoki bemutatkozást – az első fordulóban a Népligetben 10–6-ra alulmaradtak a Fradival szemben –, hiszen a szeptember végi Magyar Kupa csoportmérkőzésén úgy ikszeltek (5–5) a BVSC ellen, hogy a harmadik negyed végén még 5–3-ra vezettek.

Ezúttal a vasutasoknál volt majdnem egészen a meccs végéig az előny. Márcsak két perc volt hátra, amikor Torday nagyszerű egyéni alakítása révén a találkozón először megszerezték a házigazdák a vezetést, 9–8. A BVSC előnyhöz jutott, de a kiválóan védő Horváth vezérelte védelemmel ekkor már nem bírt. Az óriási csatát hozott, izgalmas, közönség-szórakoztató meccsen a jobb koncentráció döntött a Legrand javára.

Vidumanszky László: – Örülök, hogy a végén helyén volt a szívünk. Önbizalmat adó nagyon fontos győzelmet arattunk.

OSC–Szeged Beton VE 5–11 (0–2, 1–4, 3–2, 1–3)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós uszoda, 200 néző. Vezette: Schlosser, Bors.
OSC: Gáti – Békési 1, Ürögi, Ibolya, TIBA 2, Bakó, Ofner 2. Csere: Tory (kapus), Mányai, Alibán. Edző: Fekete Szilveszter.
Szeged: Barát – LEHMANN 2, Varga P., Boros 1, KOMLÓSI 1, ÉLES 4, ÁGNER 3. Csere: Munkácsy, Plézer. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 5/2.

Nyugodt szívvel kijelenthető: balszerencsés csapat a Szeged. Nem elég, hogy a két centere, Tóth László és Pataki Gergő hetek óta harcképtelen, az OSC ellen a vírusos influenzával ágynak dőlt Molnár Péter sem lehetett ott társai között. Azt már csak úgy mellékesen jegyezzük meg, hogy Munkácsy Róbertnek a negyedik negyedben egy ütés következtében felrepedt a szemöldöke, nem tudta tovább folytatni a játékot.
Akkorra viszont már réges rég eldőlt az a meccs, amelyet a Beton egy 6–0-ás szériával nyitott. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, sem védekezésben, sem támadásban.

Gyöngyösi András: – Biztosan nyertünk, a védekezésünk kimondottan tetszett.

További eredmények: Domino-BHSE–Vasas 7–8, Szolnok–Újpest 3–9.

A csapatok ma és holnap újból vízbe szállnak a bajnoki pontokért. A Szeged Beton VE ma 18 órakor a szintén a LEN-kupában érdekelt Újpestet fogadja az újszegedi sportuszodában, míg a Legrand-Szentesi VK vasárnap 17 órakor a többek között hét olimpiai bajnokot (Gergely Istvánt, Vári Attilát, Kiss Gergelyt, dr. Molnár Tamást, Fodor Rajmundot, Benedek Tibort és Biros Pétert) is soraiban tudó Domino-BHSE-t látja vendégül a ligeti uszodában.