Csillagok háborúja

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-05 | Imre Péter

Elcsépelt hasonlat, de igaz: szombaton csillagok háborúja lesz Szentesen. A küzdősport- és ökölvívógála 17 órakor kezdődik a Dr. Papp László-sportcsarnokban, s a bunyóblokkban két címmérkőzésre is sor kerül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az első címmeccsen, melynek tétje a WIBF harmatsúlyú világbajnoki öve a Boxhercegnő, dr. Csábi Bettina (Félix-Promotion) ellenfele az angol Cathy „The Bitch" Brown lesz majd. A magyar hölgy eddig makulátlan mérleggel rendelkezik, vagyis mind a huszonegy összecsapását megnyerte, tizet K. O.-val.

– Nem volt sok idő a pihenésre – mondta Csábi –, ezért lesz nehéz idegileg felpörögni a szombati mérkőzésre. Fizikálisan nem lesz probléma, hiszen nem volt időm leereszteni a nagykállói gála óta, ezért edzőmmel-férjemmel elsősorban a technikai elemeket gyakoroltuk.

Ellenfele, a brit Brown kisasszony – mint arról már tegnap írtunk – azért hallgat a „The Bitch", a „A kurva" becenévre, mert korábban prostituáltként kereste kenyerét. John Feld menedzser London piroslámpás negyedében fedezte fel, neki köszönheti bokszkarrierjét. Cathy 29 évesen kezdett el öklözni és már harmadik profi meccsén megszerezte az WIBF Európa-bajnoki titulusát, melyet később meg is védett. Eddigi mérlege: tíz győzelem (ebből négy K. O.) és öt vereség. Volt már vb-címmeccse is, azon kikapott. Kemény küzdő, izgalmas, jó összecsapásra van tehát kilátás.

A lányok után következik Nagy „Hóhér" József (Félix-Promotion), aki Szentesen vívja élete első nemzetközi címmérkőzését. Az eddig hibátlan (hét győzelem, mind K. O.) magyar a finn Kai
Kauramaki ellen lép kötelek közé, a tét pedig az IBF harmatsúlyú kisvilágbajnoki öve. Legutóbbi tervezett meccse kézsérülése miatt elmaradt, de most már teljesen egészséges: „Négy hete teljes intenzitással használom a jobb kezem, addig futottam, erősítettem, hogy bírjam majd a 12 menetet. Többet tudok az ökölvívásból, mint a „rokon" és lehet, hogy ez a meccs sem megy majd végig...