Dupla forduló, dupla esélyek?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-04 |

Az OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban a hét végén dupla fordulót rendeznek. A Szeged Beton VE az OSC és az Újpest, míg a Legrand-Szentesi VK a BVSC és a Bp. Honvéd ellen száll medencébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szeged Beton VE pénteken 19 órakor a fővárosban az OSC, majd szombaton 18 órakor az újszegedi Sportuszodában az Újpest ellen játszik. A legfontosabb kérdés a szegediek házatáján: a centerekkel, vagy még nélkülük?

– Pataki Gergőre még nem számíthatok, és igaz ez a megállapítás Tóth Lászlóra is, neki most szedték ki a varratokat a kezéből, messze még a teljes gyógyulás – mondta Gyöngyösi András, a Szeged vezetőedzője. – A hét végére négypontos tervet fogalmaztunk meg. Az OSC-t kötelező legyőzni, az Újpest ellen azonban már keményebb, nagyobb csatára számítok. A LEN-kupa siker miatt jó a hangulat a csapaton belül, lendületben vagyunk, remélem ezt ki tudjuk használni és mindkét találkozót megnyerjük. Ha ez megvalósulna, később akár merészebb, legszebb álmainkat is valóra válthatnánk. Hogy mi szükséges a győzelemhez? A védekezést jól meg kell oldanunk – ott nincsenek hiányzó embereink –, elől pedig csupa szív, lelkes játék. Az Újpest ellen sokat segíthetnek lelkes szurkolóink is.

A Legrand-Szentesi VK együttese mindkét találkozóját hazai környezetben, a ligeti uszodában játssza. Pénteken 18 órakor a BVSC, vasárnap 17 órakor pedig a Bp. Honvéd vendégeskedik a Kurca partján.

– Az elmúlt héten akadtak gyengélkedők, betegek a keretünkben – árulta el Vidumanszky László, a szentesi gárda szakvezetője –, most azonban már mindenki egészséges. Gyakoroltuk a védekezést, az emberelőnyös helyzetek értékesítését, valamint kétkapuztunk a Szolnok ellen. A BVSC ellen van sanszunk, legalább a pontszerzésre, bár a Magyar Kupában már vezettünk is ellenük, de nem tudtuk megőrizni kétgólos előnyünket. Figyelnünk kell a centereikre és a távoli lövésekre. A bajnok Honvéd más kategória, világklasszisok alkotják, élmény lesz ellenük pólózni – a tisztes helytállásban azért reménykedem – fejezte be esélylatolgatását a tréner, aki közölte: egy ponttal már elégedett lenne.