Címmeccsek Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-04 | Imre Péter

November 6-án 17 órától ismét küzdősportgálának ad otthont Szentes, pontosabban a Dr. Papp László sportcsarnok. Ezúttal két ökölvívó címmérkőzés is szerepel a gazdag programban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az esemény szentesi főszervezője, Bertók Róbert, aki már negyedszer vág bele ilyen szintű rendezvény tető alá hozásába, s harmadszor dolgozik együtt a Rácz Félix vezette Félix-Promotionnal. Vagyis megint lesz a kínálatban profi bunyó, méghozzá világbajnoki és kisvilágbajnoki címmeccsekkel. Ilyen még nem volt Szentesen!

– A Félix-Promotionnak éppen november 6-án lett volna egy ökölvívógálája Győrben, melyen Nagy „Csonttörő" János Chacón ellen lépett volna a kötelek közé, ez azonban elmarad. Ezt követően többen is „sorba álltak", akiknek esedékessé vált a címmeccsük, köztük dr. Csábi Bettina, a „Boxhercegnő", valamint Nagy „Hóhér" József, őket a bokszblokkban, este 7 órától láthatja majd a publikum – nyilatkozta a főszervező.

Csábi Bettina (harmatsúly) a dél-afrikai rivális, Zarrika Fatuma helyett – információink szerint, beutazási, útlevél és vízumproblémái támadtak – az angol Cathy „The Bitch" Brown ellen igyekszik megvédeni világbajnoki trónját. Az angol sportoló ugyanis korábban a testével kereste a betevőt – végül is most is ezt teszi... –, vagyis prostituált volt, ezt jelzi a beceneve, a „The Bitch", azaz „A kurva". Nagy József (75 kg) a finn Kai Kauramaki ellen lép szorítóba, az utóbbi összecsapásnak az IBF kisvilágbajnoki öve a tétje. Lesznek természetesen előmeccsek is, több küzdősportirányzatot és hazai (Szentesi Kinizsi) harcosokat felvonultatva.

– A felvezető, az előmérkőzések is izgalmasak lesznek – mondta Bertók –, a közönség találkozhat a szentesi színeket képviselő Szilasi Szalma Adriánnal (boksz), Lakatos Andrással (kick-box full-contact), Závogyán Csabával (thai-box) és Vecseri Barnabással (low-kick). De kötelek közé lépnek ismert, klasszisnak számító békési sportolók is. A thai-boxos 57 kilós Kiss Károly, a low-kickes Szőke Róbert, és a kick-boxos háromszoros Világkupa-győztes Tóth M. Tibor is török ellenféllel mérkőzik majd meg.

A 2000 forintos egységárú belépők Szentesen a sportcsarnokban, Szegeden és Makón pedig a Proko Travel irodáiban vásárolhatók meg elővételben.