Felemelik a közművek aknáit
 Huszonötmillió szentesi útfelújításra

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-03 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat mintegy 25 millió forintot nyert a területfejlesztési tanács pályázatán. Az összegből elkezdődött néhány utcában az úttest felújítása.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A közműaknákkal egy szintre hozzák az új aszfaltszőnyeget a Kertvárosban Fotó: Tésik Attila
Útburkolatok megerősítésére kért ajánlatot a szentesi önkormányzat szakipari cégektől, mert előzőleg több mint 25 millió forintot nyert a város a területfejlesztési tanácstól. Szilvássy Árpádné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási csoportvezetőjének tájékoztatása szerint jó pár társaság jelentkezett a munkára, közülük a Hódút Kft. kapta meg a kivitelezés jogát. Szentes legnagyobb lakótelepén, a Kertvárosban már hozzákezdtek az építők az úttest korszerűsítéséhez.

A Köztársaság utcában azt láthatják a járókelők, hogy a közművek aknáit a megrongálódott úttestnek a szintjénél magasabbra hozták. Jelenleg még kiemelkednek a fedelek az aszfaltból, ezért az autósoknak óvatosan kell vezetniük ezen a szakaszon. Információnk szerint azért volt szükség a közműaknák megemelésére, mert ha újrabetonozzák az utat, akkor nem lesznek hepehupák a betonszőnyegen. A terveknek megfelelően így erősítik meg az utat az ugyancsak kertvárosi Cseuz Béla és a Honvéd utcában is. A pályázaton nyert 25 millió forintból még a főutca környékén is korszerűsítik a Hódút brigádjai a rossz állagú utakat.

A Klauzál utcai gyógyszertár és orvosi rendelők melletti parkolót is felújítják, amelynek költsége mintegy hétmillió forint. Ezt a munkát az Usztrunul és Forrai Mérnöki Kft. nyerte el az önkormányzattól. A parkolót úgy alakítják majd ki, hogy facsemetéknek is legyen ott helyük. A parkírozó szomszédságában lévő járda pedig díszburkolatot kap. Ha az időjárás engedi, ezek a munkák is elkezdődnek még az idén.