Hét család új otthona
 Hatvanmillióért bérlakások a tetőtérben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-28 | Balázsi Irén

A szentesi Szabadság téren újabb bérlakásokat adott át tegnap az önkormányzat a rászorulóknak. A hét korszerű otthon kialakítása mintegy hatvanmillió forintba került.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagyon örül a Kajtár család az első lakásnak Fotó: Tésik Attila
A szentesi polgármesteri hivatalban megközelítőleg 200 lakásigénylőt tartanak nyilván. A bérlakás-építési program eredményeként az idén 16 családnak oldódott meg a problémája. A szülőkkel 37 gyerek költözhetett önálló otthonba. A Szabadság tér 4–5. számú társasház tetőterének beépíttetésével hét újabb otthont adott át tegnap délután a rászoruló családoknak Szirbik Imre polgármester. A bérlakások kialakítása 63 millió forintba került, amelyből 44 milliót nyert állami támogatásként az önkormányzat.

A Szabadság téri épület közelében lévő, Petőfi utcai foghíjas telken pedig hamarosan elkezdődik újabb 22 bérlakás építése.

A Szabadság téri lakások jelképes kulcsát tegnap hét család kapta meg. A korszerű otthonokba összesen 17 kisebb-nagyobb gyermekkel költöznek be egy hét múlva a szülők. Közéjük tartozik az egyéni vállalkozóként dolgozó Kajtár István és felesége, Mónika, ő varrónő volt a csődöt jelentett helyi ruhagyárban. Eljött velük a nyolcéves kislányuk, Rebeka is, akinek két testvére van: a négyesztendős Alexandra és az egy évvel fiatalabb Krisztina. Eddig egy rossz állagú épületben élt a család a hozzátartozóiknál. Ám a vizes-dohos lakásban megbetegedett Alexandra. Kajtár István szerint valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a várakozásaikkal ellentétben jóval hamarabb utalta ki nekik a város az első önálló otthonukat. Azt mondják, nagyon örülnek a mintegy 60 négyzetméteres, szép lakásnak, amelyet úgy fognak fel, mintha az önkormányzat ajándéka lenne házasságkötésük 10. évfordulójára.