Első osztályú ellenfelek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-26 | Mádi József

Szerdán 14 órától országos Magyar Kupa-fordulót rendeznek. A megyébe két NB I-es gárda látogat: Szentesen a Pécset, Szegeden az MTK-t fogadja a hazai gárda. A Makó Bodajkra utazik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egyik megyei csapat sem büszkélkedhet a hétvégi produkcióval, hiszen mindhárom együttes vereséget szenvedett. Az FC Szeged a közvetlen riválisok ellen (BKV Előre, Orosháza, Bodajk) az elmúlt három fordulóban egy pontot szerzett.

– Valami nincs rendben, feszülten játszunk, hiszen a tulajdonos nem tarja magát ahhoz, amit megígért – nyilatkozta Turján György, a szegedi csapatkapitány, aki így folytatta: – Családos emberek találhatók a gárdában, és egyelőre csak a hitegetés megy. Felnőttek vagyunk, nem értjük ezt a hozzáállást. Ha rendben mennének a dolgok, akár a továbbjutásról is beszélhetnénk az MTK ellen. Mert a csapat képes lenne a bravúrra. Remélem, mielőbb rendeződik a helyzet, és akkor már a focira koncentrálva eredményesebbek és nyugodtabbak lehetünk – akár már holnap is.

A mérkőzéshez kapcsolódik, hogy a 14 éven aluliak és a 65 éven felüliek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést. A meccs előtt, 12 órától pedig a Tisza Volán 1993-as és 1992-es együttesei játszanak bemutató összecsapást.

A Szentes nemcsak hogy sokat utazott Barcikára, még ki is kapott. A Pécs elleni MK-találkozón nehéz lesz a javítás Török László tanítványai számára.

– Mint csapat az egyestől a tizenhatos számú játékosig mondtunk csődöt Kazincbarcikán. Egyéni hibák miatt kaptunk gólokat, amelynek eredménye volt a 4–1-es kudarc. Nekünk a bajnokság a fontos, a kupatalálkozó arra jó lehet, hogy ha továbbjutunk, akkor felkapják az emberek a fejüket. Bízunk abban, hogy sokan kilátogatnak a meccsre, ez sokat jelentene nekünk. Összességében a Pécs a favorit, reálisan az NB I-es gárda sikere várható – mondta Koncz Zsolt, a Szentes egyik meghatározó játékosa.

– Szeretnénk továbbjutni, hiszen az MK eddigi periódusáig a korábbi években már eljutottunk, de a 16 közé sajnos nem – foglalta össze a Bodajkra látogató Makó esélyeit a csapat kapitánya, Magyar György.

Ma 18.30-tól az algyői sportcentrumban az OTP-Mol-Bozsik Akadémia néven újraindult utánpótlás programról ad tájékoztatást a megyei edzőknek Lóczi István megyei instruktor. A szakemberek megjelenésére feltétlenül számítanak.