Minőségi termékeknek minőségi jutalom
 Japán díjat kapott a szentesi Hungerit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-25 | Balázsi Irén

A kiemelkedő minőségfejlesztő munkáért a japán Shiba-díjban részesült a szentesi Hungerit Rt. Az élelmiszer-ipari nagyvállalat minden olyan bizonyítványt megszerzett az utóbbi években, amelyek birtokában Európa összes áruházláncának beszállítója lehet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Olajozottan működik a gyár minőségbiztosítási rendszere Fotó: Tésik Attila
Egy japán professzor alapítványt hozott létre tizenöt évvel ezelőtt, amikor hazánkban még nem fordítottak kiemelkedő figyelmet a minőségre. Shoji Shiba szándéka az volt az alapítvánnyal, hogy szorgalmazza a minőségbiztosítási rendszerek kiépítését. A professzor ennek ösztönzésére pályázatot írt ki minden évben különféle kategóriákban. A szentesi Hungerit Rt. már számos minőségi bizonyítványt beszerzett a 14 évvel ezelőtti alapítása óta, s ezért tavaly úgy határoztak a cég vezetői, hogy pályáznak erre a díjra. A nagyvállalati kategóriában akkor oklevelet sikerült szerezniük.

Ám eldöntötték, nem állnak meg a legrangosabb elismerés elnyeréséig. Magyar József vezérigazgató lapunknak azt nyilatkozta, hogy az elmúlt évi eredményhirdetés óta tovább építették minőségbiztosítási rendszerüket.

Mostanra az összes minőségi tanúsítványt megkapták, ami azt jelenti, hogy Európa összes áruházláncának beszállíthatnak. A Hungerit Rt. termékei a kiemelkedő minőségfejlesztő munkának köszönhetően állják a versenyt a legigényesebb piacokon is. Egyébként pedig a minőségi díjat alapító Shiba professzor hazájába, Japánba már öt éve szállítanak a szentesi gyárból libamájat.

Hogy dr. Shoji Shiba evett-e már valaha is az ínyencségből, arra a vezérigazgató nem tudott válaszolni. Azt ellenben elmondta: a Budapesten megtartott minapi ünnepélyes eredményhirdetéskor Németh Imre agrárminiszter jelenlétében a professzor úr személyesen adta át neki a IIASA-Shiba-díjat. Az alapítvány létrehozása óta eltelt 15 év alatt egyébiránt csak két nagyvállalat érdemelte ki Magyarországon a rangos elismerést: a Pick és a Hungerit. A vezérigazgató szerint a díj arra kötelezi őket, hogy a jövőben is minőségi termékek kerüljenek ki a gyárból.