Éjszaka nem mindenki kap taxit Szentesen
 Csak a megbízható utasok ülhetnek be

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-22 | Blahó Gabriella

Kedvezőtlen tapasztalataik miatt hívásra sem minden szórakozóhelyhez mennek ki éjjel a szentesi taxisok. Viszont állítják: minden új utasnak megadják a bizalmat. Megtörtént már, hogy a személyfuvarozót Szegeden hagyta ott az utasa fizetés nélkül. Az éjszakai élet nyomai is ott maradnak néha a kocsikban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesi taxisok a droszton Fotó: Blahó Gabriella
Nem minden szentesi szórakozóhelyhez mennek el a taxisok éjszakai hívás esetén. Ezt a hírt a Taxi Ász vezetője is megerősíti. A Petőfi Szálló portája a főhadiszállása a cégnek, melynek vezetője nem akart névvel szerepelni az újságban, hivatkozva arra, hogy ő és kollégái kedvezőtlen tapasztalatokra tettek szert az idők folyamán, s tartanak az újabbaktól.
Egy panzióba például biztosan nem mennek el sem hétköznap, sem hét végén éjszaka. Sokszor előfordult ugyanis, hogy az utas szállíthatatlan állapotban volt, vagy elfelejtett fizetni. Volt olyan eset, hogy Szegedre kellett vinni valakit hajnali fél kettőkor. Az utas a Coránál kiszállt azzal, hogy mindjárt jön. A fizetség persze elmaradt.

Az éjszakai élettel együtt járó jelenségek nyomot hagynak az üléseken, lehetne sorolni a kellemetlenségeket – mondják a fuvarozók. A Taxi Ásznál megtudtuk: azért kocsi nélkül nem marad a város, az éjjeli ügyeletben váltják egymást a sofőrök. Minden utas megkapja a bizalmat, de ha azt már az első alkalommal eljátssza, több lehetősége nincs.

Lapunk úgy tudja, hogy belvárosi éjszakai fuvarra hétköznapokon sokszor azért nem mennek el a sofőrök, mert úgy érzik, az éjjeli munka kilométerben nem éri meg a fáradtságot.

A magánfuvarozó Árgyellán Tamás ezzel kapcsolatban viszont azt mondta: az ő telefonja mindig be van kapcsolva. Olyan még nem fordult elő, hogy álmosságra hivatkozva ő és közvetlen kollégái ne mentek volna el akárhová, szerinte épp ez az oka, hogy neki nem kell pánikszerűen és horgászbottal fognia a kedves utast. Úgy véli, az utazó ügyfél apró figyelmességként értékeli például, ha nem ketyeg a taxióra, amíg fölmegy a hatodikra a pénzért. Ha pedig éjszaka bárkinek is nemet mondanak, az nappal sem fog beülni. Ez ilyen egyszerű – véli Árgyellán Tamás.