Pesten kezdenek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-22 | Szélpál László

Az athéni olimpia miatt egy hónap „csúszással", szombaton végre megkezdődik a férfi vízilabda OB I. A Szeged Beton VE a Neptun, míg a Legrand-Szentesi VK a Fradi otthonában rajtol.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megyei csapataink közül a Szeged Beton van könnyebb helyzetben, elvégre az újonc Neptun legyőzése nem lehet probléma.

– Külön nem készültünk erre a mérkőzésre, „menetből" kell begyűjtenünk a két pontot – jelentette ki Gyöngyösi András, a Szeged mestere. – Nem lehet gond, papíron a mezőny leggyengébb társulatához utazunk. Már minden erőnkkel a jövő hétvégi, LEN-kupa csoportmérkőzésekre készülünk. Kedvező a sorsolásunk, tovább kell jutnunk a 16 közé.

Ide kapcsolódó hír, hogy elkészült a kupaprogram. Az újszegedi sportuszodában a Beton először az izraeli, azt követően a szlovén, majd zárásként a horvát riválisával játszik.

A menetrend; október 29. (péntek): Medvescsak Zagreb (horvát)–Triglav Kranj (szlovén), 17; Szeged–ASA Tel-Aviv (izraeli), 18.30. Október 30. (szombat): Medvescsak–ASA, 17; Szeged–Kranj, 18.30. Október 31. (vasárnap): Kranj–ASA, 10.30; Szeged–Medvescsak, 12.

A Legrand-Szentesi VK-nak nem kedvezett a bajnoki sorsolás. Az első négy fordulóban megy a Fradihoz, fogadja a BVSC-t és a Honvédot, majd irány az OSC medencéje.

– Nem nagyon volt szerencsénk – magyarázta Vidumanszky László, a Szentes trénere. – A Fradi eleve jó csapat, ráadásul a nemzetközi kupában erős ellenfelekkel szemben edződött. Mi viszont „csak" a Szolnokkal és a Szabadkával kétkapuztunk. Egy a feladatunk, képességeink szerint próbáljuk meg kihozni a maximumot a találkozóból.