Elázott telefonkönyv a kerítésen
 A derekegyházi férfinak két kötet is járna

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-21 | Blahó Gabriella

A kézbesítő nyomába indult a derekegyházi Nacsa Bálint, miután teljesen elázott telefonkönyvet talált a kerítésén. Az előfizető a kötetet kivasalta, de nehezményezi az eljárást. A diákmunkára szerveződött szegedi társaságnál azt mondják: új könyvet adnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az előfizetők névsora elázott vasárnap délután Fotó: Tésik Attila
A derekegyházi Iskola utca 7. szám alatt két telefonszám mellé két telefonkönyv járt volna, ehelyett egyet kaptak Nacsáék, a postaláda helyett a kerítés rései közé szorítva. Azon a vasárnapon szakadt az eső, az előfizetők névsora pedig rendesen elázott. Szárítás és vasalás után már nem ragadnak össze a lapok, Nacsa Bálint azonban ezzel még nem elégedett. Vezetékes telefonszám tulajdonosaként fordult előbb az Invitelhez, majd jutott el a Fürge-diákhoz, ahol előbb azt a választ kapta, hogy majd kivizsgálják a problémáját. Miután nem kapott visszajelzést, szerkesztőségünket kereste fel. Elmondta, hogy szerinte telefonkönyv nélkül is lehet élni, de a munkájához hasznát veszi, tehát igényt tart két ép kötetre. Úgy tudja, hogy az átvételt aláírással lehet csak igazolni, ő pedig nem írt alá.

A Fürge-diák szegedi központjában Kolozsi Emesétől megtudtuk, hogy a szabályos kézbesítés valóban akkor hiteles, ha szerepel aláírás az íven, de a szomszéd is átveheti, ha valaki nincs otthon, a postaládájába kap értesítést arról, hol van a telefonkönyve. Viszont Nacsa Bálint szomszédja hozzá hasonló módon járt. A diákmunkára szerveződött társaságnál közölték: az előfizető bármely problémáját orvosolják, tehát kettő darab új telefonkönyvet fog kapni a panaszos.