Kezdődik az épületfelújítás
 Hamarosan megszépül a szentesi volt megyeháza

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-15 | Balázsi Irén

Ezen a héten aláírja a szentesi önkormányzat a kivitelezői szerződést a közbeszerzési pályázat nyertesével, a Délépítő Rt.-vel a volt megyeháza felújítására. A cég egy év múlva átadja a terepet a levéltárosoknak és a muzeológusoknak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az építők veszik birtokba a jövő héten a volt szentesi megyeházát, amelynek rendbehozatalára mintegy 700 millió forint állami támogatást nyert a város. A közbeszerzési eljárást két fordulóban bonyolították le, a második körben már a pénzügyi kondíciók alapján dönthettek. A nyolc pályázó mindegyike ugyanis azonos határidőt vállalt a kivitelezésre, az esetleges csúszás esetére pedig ugyanakkora kötbér megfizetését jelölte meg. Ilyen értelemben a kivitelezői ár alapján választhatták ki a Délépítő Rt.-t, amely elnyerte a közbeszerzési pályázatot. Szirbik Imre polgármester elmondása szerint 150 millió forint volt az eltérés a legalacsonyabb és a legmagasabb vállalási ár között. Ez előbbit a közbeszerzési pályázat győztese tette, az önkormányzat még ezen a héten megköti vele a kivitelezési szerződést.

A jövő héten már felvonulnak a kivitelezők a lepusztult egykori megyeházára Fotó: Tésik Attila
A Délépítő Rt.-nek a jövő héten adják át a területet. A megállapodás szerint a téli hónapokban belső munkákat végeznek a szakiparosok. A tetőszerkezethez pedig csak akkor nyúlnak, ha az időjárás 2005 tavaszán azt megengedi. A szerződés szerint a kivitelezőnek egy év áll rendelkezésére az épület teljes rendbehozatalára. Jövő októberben pedig át kell adniuk a terepet a muzeológusoknak, hogy megkezdjék a költözködést a felújított volt megyeházára a ligetben lévő Koszta József Múzeumból.

A rendbe hozott épületet egyébként 2006 januárjában, a magyar kultúra napján avatják majd fel.