Iskolabuszra várnak a magyartésiek
 A kistermelőkért lobbizott a szentesi Farkas Sándor

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-15 | Balázsi Irén

Nem elégedett Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő a parlamenti interpellációjára kapott válasszal, amely szerint a kistermelőknek akkor is fizetniük kell az alapdíjat a gázszolgáltatónak, ha nem fűtenek a fóliasátorban. A honatya a magyartési iskolabusz szükségességéről is szólt tegnapi tájékoztatóján.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Interpellációt nyújtott be Farkas Sándor ellenzéki képviselő a magánkertészek érdekében. A termelők ugyanis azt sérelmezték, hogy a szolgáltató cég akkor is leszámlázza az alapdíjat, ha nem fogyasztják a gázenergiát a gazdaságukban. A képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a gazdasági minisztérium illetékesétől megkapta a választ a közérdekű bejelentésére. A szaktárca jogosnak tartja az alapdíj leszámlázását. Farkas ezzel nem ért egyet, mert a kertészkedők többsége évente csak 2-3 hónapig veszi igénybe a szolgáltatást.

A képviselő arról is szólt, hogy a városhoz tartozó magyartési szülők kérésére azért is tenni próbál, hogy iskolabuszt indítsanak a szentesi intézményekbe. A kicsik nincsenek biztonságban a távolsági járatról leszállva, míg az iskolabusz háztól házig szállíthatná a gyerekeket.