Rangos díj a rendőrségnek
 Minőségfejlesztési elismerést kap a főkapitányság

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-14 |

Nemzetközileg elismert minőségfejlesztési díjat vesz át ma Budapesten a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. A szentesi Hungerit Baromfifeldolgozó Rt. is részesül az elismerésben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az IIASA-Shiba Díjat a minőségfejlesztés területén elért kiemelkedő eredményekért adományozza Shoji Shiba japán professzor, a Nemzetközi Alkalmazott Rendszerelemzési Intézet igazgatója, valamint az ipari miniszter által 1989-ben létrehozott „IIASA-Shiba Alapítvány a Minőségfejlesztésért". Az alapítvány és a díjazás célja az Átfogó Minőségvezetési Rendszer (TQM – Total Quality Management) elterjesztése, az alkalmazás során szerzett tapasztalatok összegyűjtése és az egymástól való tanulás.

Az utóbbi években a díjakra pályázók körét folyamatosan bővítette a kuratórium. A termék-előállítás és a különböző termelési ágazatok mellett a szolgáltatás, az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás és a közszolgálat területéről pályázhatnak a díjért szervezetek, csoportok és személyek.

Idén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szentesi Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszer Rt. részesül a nemzetközileg is kiemelkedő díjban, amit ma adnak át Budapesten, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban. 1997 óta több megyei szervezet és cég kapott IIASA-Shiba Díjat: a Pick Rt., a szentesi Kontavill Villamosszerelési Rt., a Tisza Volán Rt., a szegedi Egyházmegyei Krízishelyzet-megoldó Szeretetotthon, valamint a Szegedi Vízmű Rt.