Jobb csapat az Eger

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-04 | Szélpál László

Nem jutott a férfi vízilabda Magyar Kupában a legjobb négy közé a Legrand-Szentesi VK. Akkor talán lett volna némi esély, ha nem a nagyon megerősödött Egerrel találkoznak Berkiék.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentesi VK–Eger 5–8 (2–4, 0–0, 2–2, 1–2)
Férfi vízilabda Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Székely Z., Marjai.
Szentes: HORVÁTH T. – Szabó N., Torday 1, Kis I. 1, VÍGH 1, Juhász Zs., SZEBENI 2. Csere: Hegedűs, Gábor, Berki, Döbrössy, Szabó T., Józsa. Edző: Vidumanszky László.
Eger: Jászberényi – NYÉKI 2, Fülöp, Kiss Cs. 1, Weszelovszky, Gór-Nagy, KIS G. 2. Csere: Hegedűs, Decker 1, Bálint 1, CZIGÁNY 1, Matajsz, Seress. Mb. edző: Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 11/5.
Az elődöntőbe jutott: az Eger, kettős győzelemmel (18–8).

A találkozót megelőzően Beleon Zsolt, a szentesiek elnöke virágcsokorral köszöntötte a helyi női csapat olimpikonjait: Szremkó Krisztinát és Kisteleki Dórát, de a tapsból kijutott a Szentesről elszármazó Tóth Noéminek is, aki az olasz válogatottal aranyérmes lett Athénban.

Rátérve az MK-negyeddöntőre, sok izgulnivalóval nem nagyon kellett számolni, lévén, hogy a továbbjutás kérdése tulajdonképpen már az első, egri meccsen (10–3) eldőlt a Honvéd mellett a bajnoki cím talán legfőbb várományosának javára. Csütörtök este a Heves megyei székhelyen krónikus góliszonyban szenvedtek a Kurca-partiak, most valamivel jobban festett a kép. Csak az a rengeteg kihagyott emberelőny ne lett volna... Mindenesetre Horváth Tamás megint nagy volt a kapuban, és most a fegyelemmel sem akadt annyi gond. A negyedik negyed elején 5–7-es állásnál gólt szerezhetett volna a Szentes, de a helyzet kimaradt, a másik oldalon viszont Nyéki keze nem remegett, 5–8.

Vidumanszky László: – Kiváló erőfelmérő volt számunkra a mérkőzés. Bár három góllal kikaptunk, nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene.
További eredmények: Pécs– Honvéd 7–16, tj.: Honvéd, kettős győzelemmel (33–17); Újpest–Vasas 8–10, tj.: Vasas, kettős győzelemmel (21–17).

A férfi vízilabda Euroligájának budapesti selejtezőcsoportjából a második helyen jutott tovább az FTC. A csoport végeredménye: 1. Brescia (olasz) 10, 2. FTC 8, 3. Galatasaray (török) 6, 4. Patrasz (görög) 4, 5. Triglav Kranj (szlovén) 2, 6. Alphen (holland) 0 ponttal.