Testnevelők Topolyáról

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-02 | Blahó Gabriella

Szentes és Bácskatopolya testnevelői találkoztak a testvérvárosi kapcsolat keretében. A két település sportvezetői nevelési tapasztalatokat cseréltek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A két város sportkapcsolata nagyon régi keletű: húsz esztendővel ezelőtt a szentesi NB II-es kézilabdacsapat és a vajdasági együttes között alakult ki partneri viszony, mely a rendszerváltás óta testvérvárosi kapcsolattá emelkedett. A minap a két város testnevelői Szentesen találkoztak, hogy kicseréljék nevelési tapasztalataikat, egymás sportéletének nyújtsanak szakmai segítséget. Így a szentesi trénerek kosárlabdaedzés-bemutatót, valamint asztalitenisz-mérkőzéseket láthattak a topolyai kollégák tálalásában – az ő versenyzőik ezekben a sportágakban az országuk legjobbjai között szerepelnek. A szentesiek a vízi sportokkal ismertették meg határon túli kollégáikat, akik bepillantást nyerhettek az úszásoktatásba, tanúi voltak egy vízilabdaedzésnek is. Pólyáné Téli Éva, a szentesi testnevelő tanárok munkaközösségének vezetője elmondta, hogy a konzultáció azért hasznos, mert azokban a sportágakban segítik egymást tanáccsal, melyek a testvérvárosokból hiányoznak.

Hajvert Margit Bácskatopolya község sportszövetségének titkára elmondta: a lakóhelyükön nincs mód arra, hogy vízi sportklub működjön, hiszen nincsen uszodájuk. Viszont egy csodálatos tó található a község közelében, ahol Pólyáné Téli Éva hamarosan úszni tanítja majd a topolyai gyerekeket.