Elnézést kért a fenyegető
 Most sem robbant a szentesi laktanya

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-10-01 | Blahó Gabriella

A minap újra bombával fenyegette a szentesi műszaki dandárt egy csongrádi férfi, ám néhány perccel a hívás után elnézést kért. A telefonáló ellen már korábban eljárás indult közveszéllyel fenyegetés miatt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Telefonon hívta fel a szentesi laktanyát a minap a csongrádi T. T., s azt állította, hogy bombát helyezett el a létesítmény területén. Ezt követően, körülbelül tizenöt perc múlva újabb hívás érkezett, a vonal végén ugyanaz a személy közölte: nem gondolta komolyan – tudtuk meg Mózesné Toronykőy Mártától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A telefonálót a rendőrök elfogták, a férfi azt mondta, hogy időközben megszólalt a lelkiismerete, ezért kért elnézést.

T. ellen egyébként korábban indult már eljárás közveszéllyel fenyegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt. A férfi ugyanis többször hasonló módon fenyegette meg a szentesi laktanyát és a csongrádi polgármesteri hivatalt – tudtuk meg Tyityán Lászlótól, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől. Az elkövető azelőtt a hadsereg kötelékében szolgált, s feltehetően egy ottani sérelmét próbálta ilyen módon megtorolni.