Feltúrt szentesi utak a csatornázás után
 A kivitelezők tavasszal rendbe teszik a terepet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-30 | Balázsi Irén

Nehéz közlekedni azokban a szentesi utcákban, ahol a csatornaépítők felbontották az utat. A kőzúzalékos felületek eltüntetését követelik az emberek, míg a kivitelezők már készülnek a feltúrt úttest ideiglenes helyreállítására.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Sima Ferenc utcában is helyreállítják a csatornaépítők a hepehupás utat Fotó: Tésik Attila
Azt sérelmezte Ollai Istvánné, a szentesi kiséri városrész független képviselője, hogy a csatornaépítők egyes utcákban ugyan már betemették a gödröket, ám a tetejükre kőzúzalékot raktak. A körzet lakóinak véleményét tolmácsolva azt kérte az önkormányzati testület legutóbbi ülésén, hogy állítsák helyre a feltúrt utcákat a rossz idő beállta előtt, hiszen a télen még nehezebb lesz a közlekedés. A Tölgyfa utcai Szabó Istvánné lapunknak azt mondta: eleve számoltak azzal, hogy a csatornaépítés felfordulással jár majd. A jelenlegi állapotot tudomásul veszi a család, de ha jövőre sem hozatja rendbe az utat a Hídépítő Rt., akkor ők is zúgolódni fognak. Egyébként pedig alig várják már, hogy a kapujukon belül lévő csonkot rácsatlakoztassák a szennyvízvezeték-hálózatra. Ugyanezt említette a kórházhoz közeli Boros Sámuel utcában lakó Kóbor Balázs, akinek ingatlana előtt a Szeviép Rt. brigádjai dolgoztak. Azon a környéken is egyelőre zúzalékok vannak a betemetett árkok legtetején.

Az árkok betemetése után hat hónapot kell várni, hogy ülepedjen, különben megsüllyed az út. Szirbik Imre polgármester magyarázta ezt a lakossági panaszok kapcsán, hozzátéve: télire csak ideiglenesen hozatják rendbe a kivitelezők a csatornázás miatt felbontott úttesteket. A Hídépítő Rt. illetékes vezetője, Oláh Zsolt azt nyilatkozta lapunknak, hogy a Kisérben a jövő héten kezdik az út helyreállítását a Hódút Rt. szakemberei. Az önkormányzatnak a csatornaprogramért felelős munkatársa, Sáfrán Bálint annyit tett hozzá: most csak a szennyvízvezeték nyomvonalát aszfaltozzák majd, s jövőre kapnak végleges burkolatot a felbontott utcák.

A Szeviép Rt. helyi vezetője, Boros István érdeklődésünkre azt mondta: ők november közepére készülnek el a sávos aszfaltozással. Ez azt jelenti, hogy a szennyvízvezeték fölötti egy méter széles sávot betonozzák. Jövő tavasszal pedig nekilátnak az egész úttest aszfaltozásának. Mint ismeretes, a csatornaprogram kezdete előtt már eleve rossz állagú volt egyik-másik belterületi út. A munkálatok végeztével viszont valamennyi utca teljesen új burkolatot kap a közműépítőkkel kötött szerződés szerint.