A jól működő vállalkozás irodája
 Tízmilliót nyert pályázaton a szentesi Zsoldos

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-29 | Blahó Gabriella

Tízmillió forintot nyert pályázaton a Nemzeti Szakképzési Intézettől a szentesi Zsoldos Ferenc szakközépiskola. A támogatásból tegnap megnyitott tanirodában a diákok megtanulhatják, hogyan működik egy vállalkozás valós piaci körülmények között.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Százhatvan diák használhatja ezentúl a teljes felszerelést órarend szerint a Zsoldos Ferenc szakközépiskolában, számukra a taniroda a szakmai képzést biztosítja. A vállalkozásoknak otthon adó teremben nem valóságos pénzmozgás és üzletkötés zajlik, mindez adminisztratív módon valósul meg, az iskolában alapított káefték tényleges vállalkozásokkal állnak közvetett vagy közvetlen kapcsolatban. A diákok valamennyi munkahelyen létező szerepkörben kipróbálják magukat – természetesen nyereségesek szeretnének lenni. Dongó László, az iskola igazgatója elmondta, nagy előnye a tanirodának, hogy a végzős diákokat leendő munkahelyükön nem kell majd betanítani, hanem önállóan dolgozni tudó, feladataikban jártas munkatársak lesznek.

A taniroda megfelelő válasz a szakképzést ért kritikákra – jelentette ki Nagy László, a szakképzési intézet igazgatója Szentesen. Magával hozott ajándékként egy német és egy angol nyelvű szakszótárt is. Az iskolában folyamatosan nő a diákság létszáma, s ez Ott József, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke szerint azt jelenti, hogy az intézmény méltán népszerű. Úgy vélekedett, helyesen döntött a megye, amikor felelősséget vállalt a középfokú oktatási intézmények fenntartásáért.