Döntőt akarnak játszani
 A Szentesben folytatja Kisteleki Dóra és Sipos Edit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-22 | Szélpál László

Alaposan megerősödött a legutóbbi női vízilabda OB I ezüstérmese, a Szentesi VK. Az új edző, Kozák László csapatában tudhatja Sipos Edit mellett Kisteleki Dórát is. A minimális elvárás a Kurca-partiaktól a bajnoki fináléba jutás. A nemzetközi kupaporondon viszont – anyagi okok miatt – nem lesznek ott Szremkó Krisztináék.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kisteleki Dóra, az egyik leggólerősebb magyar pólós Fotó: Tésik Attila
Dörzsölhetik a tenyerüket a szentesi drukkerek, nagyon jó csapatuk lesz a 2004/2005-ös évadban. A legutóbbi is bejutott a női bajnokság döntőjébe, ez a mostani társaságtól is elvárható.

– Örömmel jelenthetem be, hogy egy évre aláírt hozzánk egykori világbajnokunk, Sipos Edit, valamint az athéni olimpiát is megjárt legtehetségesebb honi pólós, Kisteleki Dóra – osztotta meg lapunkkal a jó hírt Kozák László, a Szentesi VK szakmai munkáját júliustól irányító fiatal tréner.

– Edittel nem kötöttek újabb szerződést a bajnok Dunaújvárosi Főiskola vezetői, mi pedig azonnal lecsaptunk rá. Mivel Dunaújvárosban jár főiskolára, hétfőtől szerdáig egykori csapatában készül, a hét második felében viszont már velünk. Dóra egykoron már volt igazolt játékosa a Szentesnek, de később is visszajárt a nemzetközi kupameccsekre. Legutóbb idén áprilisban segítette góljaival az együttest a LEN-kupa vásárhelyi középdöntőjében. Rengeteget erősödtünk velük.

Apropó, LEN-kupa! Annak ellenére, hogy a medencében a Szentesi VK kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést, mégsem vesz részt az európai kupaporondon...

– A klub jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé az indulást – mondta Kozák. – Sajnos az ígérgetések ellenére nem találtunk névadó szponzort, pénz hiányában pedig kiszorultunk a kontinens elitjéből. Csalódott vagyok, csalódott a csapat, kínomban mondom csak: így legalább minden energiánkkal a bajnokságra összpontosíthatunk... A „legszebb" az egészben, hogy a LEN-kupában nem lesz magyar induló. Szomorú.

A nyolccsapatos (Dunaújvárosi Főiskola, Szentesi VK, Vasas ASI, Domino-Póló SC, Eger, BVSC, Villanó Fókák Kecskemét, OSC) OB I október 2-án kezdődik. Huszka Zsuzsáék a ligeti uszodában fogadják a kecskemétieket, majd egy hét múlva a címvédő, gyakorlatilag verhetetlen Dunaújváros otthonában szerepelnek.

– Nincs mese, ezzel a csapattal döntőt kell játszanunk! Ha nem jutunk be a fináléba, azt mindenképpen kudarcként élném meg.