Nemmel szavaztak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-22 |

Hiába maradt a rögbi NB I-ben a Szentesi VSC 91-esek csapata, a gárda nem vállalja az első osztályú szereplést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentesi VSC '91-esek gárdája a 2003–2004-es idényben újonc volt az NB I-ben. A második liga megnyerése után azonban nem sok sikerélmény jutott a Kurca-parti rögbiseknek. A bajnokságban mindössze egyetlen győzelmet arattak.

– A srácok a bajnokság előtti, egy évvel ezelőtti megbeszélésen vállalták az NB I-et, a megmérettetést a legmagasabb hazai szintén. A huszonöt fős gárdából kiváló produkciót nyújtott Szabó Árpád, Fekete Csanád, Szilágyi Csaba, a fiatalok közül pedig Bélteki Zsolt és Kiss István. Hiába szerepelhetnénk továbbra is az NB I-ben, mégsem indulunk, csak az NB II-ben – mondta Törőcsik Sándor játékos-edző. A szakember a következőkkel indokolta a döntést: – Sajnos sok a sérültünk, míg többen is rájöttek, hogy nem bírják a magasabb követelményeket, a megnövekedett edzésszámot. Közre játszott még az is, hogy Szegeden újjáalakult a csapat, nálunk öt szegedi szerepelt, és ők valamennyien visszatértek. Az NB II-ben kevesebbet kell utaznunk, hiszen az ellenfelek között a Szeged mellett a Békéscsaba, a Bp. Medvék, a Kecskemét juniorgárdája és a Székesfehérvár található.

A déli régió tehát erős, az utazásból megmaradó pénzből az utánpótlást támogatja majd a klub. A szentesi döntésben nem játszott szerepet a kadettcsapat hiánya, hiszen az egyesület a szövetségtől egy év haladékot kapott volna. A szükséges létszám előteremthető lett volna kisebb-nagyobb problémákkal.

Dunás Varga Zoltán