Belehúzott a Szeged
 A Beton és a Szentes is rendez csoportkört az MK-ban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-21 | Szélpál László

A Magyar Vízilabda-szövetségben elkészítették a férfi Magyar Kupa csoportkörének sorsolását. A Szeged Beton VE nehéz, a Legrand-Szentesi VE könnyű ellenfeleket kapott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Rendhagyó módon ebben az évadban a Magyar Kupa-csatározás megelőzi a bajnokság kezdetét. A csoportküzdelmeket szeptember 25-én és 26-án rendezik. A 16 csapatot négy négyes csoportba osztották. A szegedi, a szentesi, az egri és a szolnoki kvartettből az első kettő jut a legjobb nyolc közé, ahonnan már egyenes kiesési rendszerben folytatódik a párharc.

Az A csoportba (házigazda: Szeged) a Szeged Beton VE, a Vasas, az Újpest és a Cegléd, a B-be (Eger) az Eger, a Honvéd, az OSC, valamint a Szent István Egyetem-Ybl SE, a C-be (Szentes) a Legrand-Szentesi VE, a BVSC, a MAFC, illetve a Bánki Donát, a D-be pedig (Szolnok) a Szolnok, az FTC, a Békéscsaba és a Pécsi TÁSI került.

Az A csoport programja; szombat, 11: Szeged–Újpest, 12.15: Vasas–Cegléd, 16.15: Újpest– Cegléd, 17.30: Szeged–Vasas. Vasárnap, 10: Vasas–Újpest, 11.15: Cegléd–Szeged. C csoport; szombat, 10: Szentes–Bánki, 11.15: BVSC–MAFC, 16: Bánki–MAFC, 17.15: Szentes–BVSC. Vasárnap, 10: BVSC–Bánki, 11: MAFC– Szentes.

– Nem könnyű, sőt nagyon nehéz a sorsolásunk – nyilatkozta Juhász György, a Szeged Beton VE szakosztály igazgatója. – A Vasas, az Újpest és mi nagyjából hasonló játékerőt képviselünk. Mivel mind a Magyar Kupában, mind pedig az OB I-ben a négy közé jutás a célunk, hazai környezetben meg kell oldanunk a feladatot, tovább kell lépnünk. Azért az kicsit vicces, hogy az ország legjobb 5-6 csapatából három ugyanabba a kvartettbe került...

– Amit a bajnoki sorsoláskor a sors elvett tőlünk, azt most visszaadta. Nem akarok előre inni a medve bőrére, de ebből a csoportból kötelező továbbjutnunk – kommentálta a csoportbeosztást Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke.