Szentesen maradt a serleg
 A házigazda sikerével ért végett a XIII. Legrand-kupa

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-20 |

A XIII. Legrand-kupa nemzetközi szentesi felkészülési viadalon a hazai gárda négy győzelem mellett egy vereséget összeszedve az élen végzett. A képzeletbeli dobogó második fokára a török Galatasaray, a harmadikra a Szolnok állhatott fel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A XIII. Legrand-kupa férfi vízilabdatorna pénteki nyitónapján a Szolnok ellen aratott magabiztos szentesi győzelem már előrevetítette a házigazdák jó szereplését a felkészülési viadalon. A Kurca-parti drukkerek nem is csalatkoztak kedvenceikben, legalábbis ami a szombati szereplést illeti.

Délelőtt a Novi Sad begyűjtötte második győzelmét is, míg az Oradea elszenvedte második vereségét. A második kör rangadóján a Legrand-Szentesi VK nem hagyott kétséget afelől, hogy hazai környezetben jobb teljesítményre képes, mint az Euroliga-induló török Galatasaray. A harmadik negyed végén már 6–2-re vezettek Józsáék, és bár a végén kicsit kiengedtek, a győzelem nem forgott veszélyben.

Szombat délután elvesztette veretlenségét a szerb-montenegrói Novi Sad. Ennek is örültek a helyi szurkolók, annak meg pláne, hogy a Szentesi VK követte el az újvidékieken ezt a „szégyent". A déliek igencsak megorrolhattak a balkezes Torday Árpádra, aki egymaga öt gólig jutott. A csapat által szerzett kilencből azért ez nem annyira rossz teljesítmény. Ebben a körben a Galata és az Oradea három-három góllal múlta felül a Szolnok, illetve a Szabadka együttesét.

Izgalmas csatákat, no és sajnos meglepetéseket is tartogatott a tegnapi két kör. A délelőtti rész záró mérkőzésén hiába erőlködött a Legrand, semmi sem sikerült a Nagyvárad ellen. Szebeni két gólt szerzett, de ezen a meccsen sajnos nem akadt követője. Fájó vereség lett a vége, pedig, ha a Szentes nyert volna, a befejező mérkőzéstől függetlenül már tornagyőztesnek mondhatta volna magát... Ami késik, az nem múlik – mondogatták a drukkerek.

Így is történt, a záró kör befejezése előtt adva volt a feladat a hazaiak előtt: amennyiben győznek a pont nélkül álló Subotica ellen, megnyerik a viadalt. Sokáig nem kellett idegeskedniük, a forduláskor már 6–3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A vége 10–5 lett, ez pedig azt jelentette, hogy Szentesen maradt a Legrand-kupa.

– A játékon volt a hangsúly, de természetesen annak is nagyon örülök, hogy a mi sikerünkkel ért véget a torna. Akadtak ugyan hibák a játékunkban, de szemmel látható a fejlődés a legutóbbi két, szolnoki és az egri viadalhoz képest. Állandó centereink, Berki és Szabó N. sérülés után remekül mutatkozott be Józsa Tibor – nyilatkozta Vidumanszky László, a Szentes edzője.

A kupa végeredménye: 1. Legrand-Szentesi VK 8, 2. Galatasaray 8, 3. Szolnok 6, 4. Novi Sad 4, 5. Oradea 4, 6. Subotica 0 ponttal. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.)
Eredmények: Szolnok–Oradea (román) 11–10; Novi Sad–Spartak Subotica (szerb-montenegróiak) 11–10; Legrand-Szentesi VK–Galatasaray (török) 7–5 (0–0, 3–0, 3–2, 1–3), a szentesi gólszerzők: Németh, Szebeni 2-2, Kis I., Torday, Józsa; Subotica–Oradea 8–11, Galatasaray–Szolnok 11–8, Legrand-Szentesi VK–Novi Sad 9–7 (1–0, 3–3, 2–3, 3–1), g.: Torday 5, Szebeni 2, Németh, Kis I. Novi Sad–Galatasaray 6–11; Spartak Subotica–Szolnok 9–14; Legrand-Szentesi VK–Crisul Oradea 2–6 (0–2, 0–1, 1–2, 1–1), g.: Szebeni 2; Novi Sad–Szolnok 10–14, Galatasaray–Oradea 12–8, Legrand-Szentesi VK–Spartak Subotica 10–5 (2–1, 4–2, 1–1, 3–1), g.: Szebeni, Torday, Németh D. 2-2, Gábor, Kis I., Vígh, Szabó T..

Különdíjasok, Mikó József-díj (a legjobb edzőt jutalmazták): Lukács Dénes (Szolnok); Soós László-díj (a legjobb szentesi jutalmazása): Józsa Tibor (Szentes); gólkirály: Ramiro Georgescu (Oradea) 17 találattal.

A férfi junior vízilabda Eb harmadik helyéért: Magyarország–Olaszország 7–6.

Szélpál László