Megrongálták a sportemlékművet
 Az alapító százezret ajánlott fel a nyomravezetőnek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-18 | Blahó Gabriella

A karate sport tiszteletére emelt szentesi emlékművet rongálták meg ismeretlenek: ötven kilós, fekete gránitból készült tömböt távolítottak el az egyik oszlop tetejéről. Brezovai Sándor kétszeres Európa-bajnok karatemester az emlékhely alapítójaként most százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gömb alakú gránit tűnt el az egyik kőtömb tetejéről Fotó: Blahó Gabriella
Ismeretlenek lefeszítették a szentesi karate-emlékmű egy részét. A vasbetonnal rögzített fekete gránit a rajta lévő jelképpel a végtelent szimbolizálta. A kyokushin karate megalapítójának, Sosai Masutatsu Oyamának tiszteletére emelte az emlékhelyet a szentesi Brezovai Sándor, kétszeres Európa- és nyolcszoros magyar bajnok, aki e sportágban érte el nagyszerű eredményeit. Mint mondta, maga vette észre a rongálást, hiszen nagyon gyakran megfordul a sportcsarnok melletti területen.

A lefeszített gránit legalább ötven kilót nyom, így feltehetően többen követték el a rongálást, a tömböt pedig otthagyták a fűben. Brezovai még nem tette vissza a helyére, majd akkor, ha megfelelő módon tudja rögzíteni, hogy többet ez ne fordulhasson elő.

Elmondása szerint Európában nincs ilyen emlékhely, csak Japánban emeltek a mester tiszteletére hasonlót. Úgy érzi, értelmetlen cselekményről van szó, melynek elkövetőjével szeretne találkozni.

Feljelentést ismeretlen tettes ellen egyelőre nem tett a rendőrségen, célravezetőbbnek tartja a felajánlást. Százezer forintot ad annak, aki a rongáló kilétéről pontos tájékoztatást ad. Ennek birtokában már a rendőrséghez akar fordulni a sportember, úgy véli, az elkövetőnek felelnie kell tettéért.