Szentesen új csapatot építenek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-17 |

A 2003/2004-es bajnokság végeztével nagy változások történtek a futsal NB I-ben bronzérmet szerzett szentesi női csapatnál. Az AL-KO megszűnésével új néven, Szentesi Női Futsal Labdarúgó Klubként készülnek a 2004/2005-ös idényre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szél István edző (ő irányítja a Szentesi Kinizsi megyei II. osztályú férfi és a megyében induló női kispályás gárda szakmai munkáját is) a következőket mondta az egyesületre váró feladatokról:
– Nagy változások történtek a csapat játékosállományában. Három alapember távozott, Zentai Adrienn és Rosta Eszter Budapesten folytatja pályafutását, Sebestyén Bernadett pedig Szegedre igazolt. Az „érkező oldalon" kevesebb az ember, elsősorban fiatalok jöttek, Baksa Katalin és Faragó Hédi nevét kell említeni, előbbi Szegeden, utóbbi pedig Algyőn szerepelt nagypályán.

A szakember szerint a távozók érzékeny veszteséget jelentenek, így teljesen fiatal, csikócsapattal kénytelenek nekivágni a bajnokságnak; bár Kiss Etelka és Kiss Ágnes a folytonosságot képviselik. De velük kapcsolatban is vannak rossz hírek: az előző térdműtét előtt áll, az utóbbi már átesett az operáción. Rajtuk kívül még Siha Melinda bajlódik bokaszalag-sérüléssel. Továbbra is a Kurca-parti együttesben szerepel majd Körmöczi és Juhász, valamint a két kapus, Magyar és Balázsné.

– Nem lehet nagy elvárásokat megfogalmazni a csapattal szemben, de az is biztos, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára – ígérte a tréner.
Tóth Antal elnök előzetes esélylatolgatásra is vállalkozott, de természetesen ő is óvatosan fogalmazott: – Abból a csoportból, amelybe besoroltak minket, valószínűleg bejutunk a legjobb nyolc közé, s az már egyértelműen sikernek számítana, ha a négybe kerülnénk. Tudomásul kell venni, hogy teljesen új csapatot kell építeni. Időt kell adni és amennyiben ezek a lányok együtt maradnak, újra dobogó- és bajnokesélyes gárdája lehet városunknak.

Az alapszakaszban a következő csapatokkal kell megküzdenie a Kurca-partiaknak: Tatabánya, Pécs, Ecsekfalva, Tolna, utóbbi kettő újonc. Valószínűleg minden gólért, pontért meg kell küzdeni, izzadni, de ebből az ötösből feltétlenül tovább lehet lépni.

– Október 3-án kezdünk – közölte Szél István –, a Gyomaendrődön játszó Ecsekfalva lesz a nyitó forduló házigazdája. A szentesi körre november 7-én kerül sor. A felkészülésünk jól sikerült, egyhetes gyopárosi edzőtáborral kezdtünk augusztus 23-án. Öröm volt látni az összetartást, még a sérültek is eljöttek velünk. A lányok futottak, úsztak, de teremben is alapoztunk. A szeptembert a technikai elemek, a taktika gyakorlására szánjuk. Mire lehet ez elég? Nem szoktam számszerű helyezésekben gondolkodni, akkor vagyok elégedett, ha olyan csapatom van, amely játssza a focit, végrehajtja az edzésen gyakoroltakat és a mérkőzéseken végig szívvel-lélekkel hajt.

Dunás Varga Zoltán