A Szolnok ellen kezdenek
 Mától vasárnapig tart Szentesen a Legrand-kupa

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-17 | Szélpál László

Ma délutántól vasárnap estig tart a XIII. Legrand-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna a szentesi ligeti uszodában. A viadalon két magyar és négy külföldi csapat vesz részt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szebeni Zoltán sokat tehet a Szentesd jó szerepléséért Fotó: Tésik Attila
Nem múlhat el úgy év, hogy a bajnoki rajt előtt szeptember közepe táján ne rendezné meg a Szentesi VK a hagyományos nemzetközi férfi vízilabdatornáját. Korábban a Kontavill-kupáért szálltak vízbe a csapatok, ám tavaly óta már a Legrand-kupáért csatáznak.

A végleges rajtlista csak szerda délutánra dőlt el. A hazai gárda, a Legrand-Szentesi VK mellett a Szolnok, a török Galatasaray, a román Crisul Oradea és a szerb-montenegrói Spartak Subotica indulása biztos volt, viszont a hatodik résztvevő együttes neve mellé sorozatban kerültek a kérdőjelek. Először úgy volt, hogy a Szeged Beton VE is ott lesz a medencében, ám az elmúlt hét végén lemondta a szereplést. Ekkor jött a képbe az OB I-től a legutóbbi bajnokság végén búcsúzó Cegléd került. Hétfő délutánig még úgy tűnt, ezzel a gárdával lesz teljes a mezőny, azonban a Pest megyeiek is meggondolták magukat. A szervezők semmi estre sem akartak ötcsapatos tornát, elkezdtek hát telefonálgatni, így „bukkantak" végül a szintén szerb-montenegrói VK Novi Sad együttesére.

– Nagyjából egyforma tudású és képességű csapatok alkotják a torna mezőnyét – jegyezte meg Vidumanszky László, a Legrand-Szentesi VK edzője. – Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni hazai környezetben, de kimondottan nem készültünk erre a viadalra. Edzésből igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni. Messze vagyunk a csúcsformától, annak majd a Magyar Kupa jövő heti csoportmérkőzésein, de még inkább az OB I október 23-i rajtján kell megmutatkoznia.

A Legrand-kupa mai programja: Spartak Subotica–Galatasaray, 16; Oradea–Novi Sad, 17.15; Szentes–Szolnok, 18.30. Szombat: Szolnok–Oradea, 10; Subotica–Novi Sad, 11.15; Szentes–Galatasaray, 12.30; Subotica–Oradea, 16; Galatasaray–Szolnok, 17.15; Szentes–Novi Sad, 18.30. Vasárnap: Novi Sad–Galatasaray, 9; Subotica–Szolnok, 10.15; Szentes–Oradea, 11.30; Novi Sad–Szolnok, 15; Galatasaray–Oradea, 16.15; Szentes–Subotica, 17.30.