Újra javítják a medencéket
 Szezon végi munkák kezdődtek a szentesi élményfürdőben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-16 | Blahó Gabriella

A szezon végén újabb javítási munkákba kezdtek a szentesi élményfürdőben, mert a medencék mozaikdarabjai a nyáron leváltak. A sportközpont vezetése reméli, hogy most véglegesen megoldódik a probléma.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A leváló mozaik néhányszor sérülést is okozott Fotó: Tésik Attila
A garanciális javítási munkák sorában a negyedik következik az idei szezon végén a szentesi strandon: az új építésű medencék tetszetős mozaikdarabjai megint leváltak, s ezt helyrehozni a kivitelező feladata. A Délépítő Rt. fővállalkozásában végzett fürdőépítésre öt év garanciát vállaltak – több alvállalkozó munkáját kell összehangolni a probléma megnyugtató rendezése érdekében. A lehullott mozaikdarabok a nyár folyamán baleseteket okoztak, s ennek nyoma van a panaszkönyvben – tudtuk meg Tomcsányi Ferenctől, a sportközpont igazgatójától. A vezető hozzátette: a beírók rendszerint megjegyezték, hogy a kisebb sérüléseket követően az úszómesterektől szakszerű ellátást kaptak.

Az ilyen esetek mégis árnyékot vetnek a szolgáltatóra, holott a rendelkezésre álló tárgyi eszközök, azaz a medencék megfelelő műszaki állapotáról gondoskodni nem csak a sportközpont felelőssége – véli Tomcsányi. A város saját forrásból és pályázati úton nyert támogatásból, csaknem négyszázmilliós beruházás keretében építette a ligeti élményfürdőt, melyre azóta újabb tízmil-
liókat költött. Teljesen új külsőt kapott a lelátó, a tanmedencéhez most vízforgatót építenek, azóta a strand kútját is felújították. A gyermek- és termálmedencék, a pancsoló és a csúszda medencéje viszont javításra szorul, a munkát szezonon kívül végzik el.

A központ vezetője egyébként azt ígéri: idén télen nem lesz fekete víz a melegvizes medencékben. Korábban a város fűtési rendszerén átfolyt termálvizet engedték a medencékbe – ez a helyzet most alapvetően megváltozik. A fürdő fűtési berendezései továbbra is ezt a vizet kapják, amely azonban az új technikai megoldás folytán nem kerülhet a medencékbe – jelentette ki Tomcsányi. A termálfürdőkbe való meleg vizet a Kurca túloldalán lévő kutatóállomás kútjáról szerzik, ennek minőségével kapcsolatban minőségi kifogás soha nem merült fel.