Menetelnek Máltán

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-15 |

A férfi vízilabda junior Európa-bajnokság egyik favoritja, a két szentesivel felálló magyar válogatott győzelmekkel kezdte meg a remélhetőleg hosszú és sikeres menetelését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Málta a házigazdája a 19. férfi vízilabda junior Európa-bajnokságnak. A B csoportba kapott besorolást Magyarország, Anglia, Hollandia és Oroszország.

A legutóbbi Eb-n a mieink ezüstérmet szereztek, a Bariban lebonyolított fináléban Szerbia-Montenegró válogatottjától kaptak ki. Természetesen a nagy cél az, hogy visszavágjanak a délieknek, akik sorozatban ötször diadalmaskodtak. Magyarország pontosan tíz éve, a többek között a szegedi trióval (Molnár Tamással, Fodor Rajmunddal, Mód Péterrel) a soraiban legutóbb 1994-ben ért fel a csúcsra. Merész András szövetségi edző együttesében két Csongrád megyei pólós kapott helyett: mind Somogyi Balázs, mind pedig Juhász Zsolt a Legrand-Szentesi VK játékosa.

A magyarok nagyszerűen kezdték menetelésüket, a csoportmérkőzések mindegyikét megnyerték. Először a hollandokkal találkoztak és meglehetősen könnyedén, 18–6-ra győztek. A sikerből Somogyi három, míg Juhász egy góllal vette ki a részét. Az oroszok elleni csoportrangadón a forduláskor még 4–4 állt az eredményjelzőn, de a magyar szemszögből nézve lehengerlő harmadik negyed következtében (ezt a játékrészt 5–1-re hozták

fiataljaink) 10–8 lett a vége. A mezőny legjobbja Somogyi volt, aki góljai után ötször fogadhatta a társak gratulációját. A másik szentesi, Juhász egyszer vette be a vetélytárs kapuját.