Nem támadják meg a bíróság döntését
 Az ellenzéki kontrollt hiányolja Halmai László

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-14 | Balázsi Irén

Nem az önkormányzati kft.-k felügyelőbizottságába delegált személyek ellen van kifogása Halmai Lászlónak, a szentesi jobboldali frakció vezetőjének. A képviselő a grémiumokból az ellenzéki kontrollt hiányolja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Azért mondott le a fideszes Halmai László a Szentesvíz Kft. felügyelőbizottságában betöltött tagságáról, mert a képviselő-testület többsége a minapi ülésen nem fogadta el a polgári oldal egyik indítványát. Amint arról beszámoltunk, azt javasolta a jobboldali frakció, hogy a mindenkori ellenzék jogosult legyen tagokat jelölni az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági és közhasznú társaságok felügyelőbizottságába. Lapunknak azt is elmondta Halmai: ha bent maradt volna a grémiumban, ahová egyébként 2000-ben még független képviselőként delegálta az akkori városvezetés, azt a látszatot keltette volna, miszerint a helyhatóság valamennyi kft.-je és kht.-ja már most is úgy működik, hogy az ellenzék is jelölt oda tagokat. Egyébiránt még májusban kérték a város kormánypárti vezetői a jobboldali frakciót, hogy a Liget Kft. felügyelőbizottságába jelöljenek egy személyt.

Halmai Lászlóék akkor úgy nyilatkoztak: csak akkor ajánlanak oda tagot, ha a város tulajdonában lévő minden társaság felügyelőbizottságába jelölhetnek.

Kérdésünkre, miszerint a polgári összefogás frakciója elfogadja-e, hogy miután ők kivonultak az ülésteremből, a Liget Kft. felügyelőbizottságába jelölték a független Ollai Istvánnét, a Szentesvíz Kft.-hez pedig Halmai helyére Sipos Ferencet, az Együtt Szentesért képviselőjét, azt válaszolta Halmai László: tudomásul veszik, de nem tartják demokratikusnak. Nem a személyek ellen van kifogásuk, hanem azzal nem értenek egyet, hogy az önkormányzat tulajdonát képező gazdasági társaságok működését a városvezetők jelöltjei ellenőrzik. Halmai az ellenzéki kontrollt hiányolja a felügyelőbizottságokból. Ennek ellenére nem támadják meg a baloldali többség határozatát.