Elköltözik a volt megyeházáról
 Szedi a sátorfáját Ollai Istvánné

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-13 | Balázsi Irén

Zsákokba csomagolja a ruhaneműket Ollai Istvánné, Szentes független helyhatósági képviselője a volt megyeházán, ahonnan még ebben a hónapban elköltözik a Vásárhelyi útra. Október első szerdáján már az új helyen osztja a hasznos holmikat a rászorulóknak a szociális bizottság tagja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ollai Istvánné többször már nem oszt ruhát a rászorulóknak a volt megyeházán Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi volt megyeházán nyolc évig gyűjtött-osztott a rászorulóknak ruhát, cipőt és használati tárgyakat a jótékonykodásáról ismert független helyhatósági képviselő. Ollai Istvánné a szociális bizottság tagjaként szervezte akcióit. Most költözni kénytelen a főtéri épületből, ahol mindig megtalálták őt a nélkülöző családok. A jelképes sátorfát pedig azért kell szednie, mert – mint arról beszámoltunk lapunkban – az önkormányzat több év lobbizásának eredményeként megnyerte az állami támogatást a teljesen lepusztult volt megyeháza felújítására. Szép volt egykor az épület, Ollainé Eszter még járt annak a báltermében fiatal korában. Most örül annak, hogy immár belátható időn belül elkezdődik a ház tatarozása.

Ezért zsákokba, dobozokba kerülnek az adományok, előkészítik azokat a költözésre. Több száz zsák is megtelik a ruhaneműkkel, amelyek elhelyezésére a Vásárhelyi út és a Nyíri köz sarkán lévő volt üzlethelyiséget kapta meg az önkormányzattól Ollai Istvánné. Szeptember 21-én lesz a költözködés, a képviselő a városellátó intézmény dolgozóinak a segítségére is számíthat a rakodásnál. Október első szerdáján már az új helyen válogathatnak a rászorulók a hasznos holmik között. Ugyanoda viszik majd azokat a ruhaneműket, amelyeket a Kertvárosban élő családok ajánlanak fel a nélkülözőknek. Az ottaniak kezdeményezték ugyanis, hogy Ollai Istvánné a lakótelepükön lévő Koszta József Általános Iskolánál szervezzen ruhagyűjtést október 9-én.