Vezetéket cserélnek a Dégáz szakemberei

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-08 | Balázsi Irén

Jó néhány szentesi utcát feltúrtak a gázvezetékek rekonstrukciója miatt. A kivitelezők ígérete szerint igyekeznek eltüntetni az építkezés nyomait.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A feltúrt kerteket is rendbe hozzák Fotó: Tésik Attila
A több évtizede lefektetett vezetékek rekonstrukcióját végezteti a Dégáz Szentesen. A kertvárosi Móra Ferenc utcában már cserélik a régi acélcsöveket műanyagra. A kirendeltség helyettes vezetője, Kupeczikné Ollai Erzsébet azt is elmondta: az említett utcában a jövő hét keddjén nyomáspróbát tartanak. Lapunk kérdésére, miszerint helyrehozzák-e a feltúrt előkerteket, azt válaszolta, hogy a kivitelező igyekszik úgy átadni a területet, hogy az hasonlítson az eredeti állapotához.

A Klauzál utcai lakótelepen már befejeződött a gázvezeték korszerűsítése, most a műszaki átadás tart. Nem végeznek ellenben a munkákkal az idén a Rákóczi, a Rúzs-Molnár és a Batthyány utcában, áthúzódik a következő évre is a hálózat modernizálása. A Baross és az Attila utcában is kicserélik a gázvezetéket. A Tóth József, az Ady Endre és a Sima Ferenc utcában attól függően végzik a rekonstrukciót, hogy ott mikor kezdődik a csatornázás. Ha az idén hozzálátnak a szennyvízcsatorna-hálózat bővítéséhez a kivitelezők, akkor a Dégáz is nekikezd a modernizáláshoz. A gázszolgáltató cég tervei között szerepel még az Ipartelepi úti és a Koszta József utcai szabályozóállomás gépészeti cseréje is.