Farkas József és a teljesíthető kihívások
 Új gazdasági igazgató a szentesi kórház élén

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-06 | Blahó Gabriella

Új arc a szentesi közéletben Farkas József, aki sportpályafutásáról mondott le új megbízatásáért. A kórház gazdasági igazgatójaként ígéri, rendbe hozza a pénzügyeket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kézilabdatréner nem hátrál meg a feladatok elől Fotó: Blahó Gabriella
Már májustól igazgatta volna a szentesi kórház pénzügyeit Farkas József, a munkát mégis csak szeptember elején kezdte el, s ennek különös oka van: az olimpia. A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Skaliczki László segítőjeként vett ugyanis részt az ötkarikás játékokon. Nem teljesen elégedett a csapat athéni teljesítményével – mondja –, de így is fantasztikus élmény volt.

Farkas Józsefet legutóbb a debreceni NB I-es női kézilabdacsapathoz hívták edzősködni. A frissen megbízott gazdasági igazgató úgy fogalmazott: sikerült ellenállni az ajánlatnak. Azért döntött úgy, hogy felhagy a sportpályafutással, mert a jövőben nem szeretné magát kitenni a klubtámogatók kénye-kedvének, biztos alapokra gondol. Az állást pályázat útján nyerte el.

Farkas József közgazdaságtan–matematika szakon szerezte egyetemi diplomáit Szegeden, az egészségügyi gazdasági vezetők egyesületének ajánlásával érkezett Szentesre, rendelkezik szakmai múlttal. Úgy fogalmazott: a szentesi kórház gazdasági ügyeit intézni a korábbiaknál egyszerűbb feladatnak látszik. Az első napokban átnézte azokat az aktákat, melyek szigorú számokat tartalmaznak, s arra a megállapításra jutott, a következő év elejére sikerül rendezni a tartozásokat, melyek az előző vezetés alatt keletkeztek, a pénzügyi egyensúly feltételének teljesítése esetén ugyanis pályázhat a kórház különböző alapokra. Cél, hogy minél több bevételre tegyenek szert. Megérkezése után a szentesi kórház orvosai megfogalmazták igényeiket, melyeket jogosnak talál. A gazdálkodás ésszerű szempontjai szerint igyekszik is azokat kielégíteni.

A legégetőbb problémákkal szembesült, s nem hátrált meg – fogalmazott.

A sportolói és több évtizedes edzői pályafutás az athéni játékokkal számára véget ért, és elkezdődött egy másik. Szentesre Szegedről jár át naponta dolgozni, az első szakmai és közéleti találkozások után úgy látja: barátságos légkörben, teljesíthető kihívások várnak rá.