Kapolcs után a szentesi főtéren játszottak
 Jirí Menzel is járt a drámaisok táborában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-06 | Blahó Gabriella

Harmadszor játszottak a művészetek völgyében ezen a nyáron a szentesi gimnázium dráma tagozatos diákjai. Az ott bemutatott darabokat láthatta a szentesi nagyérdemű a napokban a város főterén. A fiatalok fantasztikus élményekkel tértek haza Kapolcsról: táborukban járt maga Jirí Menzel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gimnázium dráma tagozatos diákjai a köztéri előadáson Fotó: Vidovics Ferenc
A Szigorúan ellenőrzött vonatok rendezője, Jirí Menzel élő legendaként jelent meg a művészetek völgyében, Kapolcson a szentesi gimnazisták táborában: interjút adott a fesztivál hivatalos sajtója, a Völgyhíradó számára. A Völgyhíradó szerkesztő riporterei a szentesi Horváth Mihály gimnázium filmesei, akik szerencsésnek érezték magukat, amiért felvételt készíthettek Menzellel, akinek alkotásai vizsgatételek a dráma tagozaton. A fiatalok a táborozás felét az ott bemutatott utcaszínházi darabok elkészítésével töltötték, az idő másik felében pedig bemutatták azokat. A négy darabot összesen tizenhatszor vitték színre a völgyben. Az elmúlt két évben is így volt ez, most azonban a korábbi évek kiváló referenciájának köszönhetően a fesztivál szervezői – köztük Márta István – felkérték a szentesi fiatalokat: adjanak elő a megnyitóünnepségen. Nagy elismerés volt számukra az is, hogy a Bárka Színház kikötőjébe hívták őket, tudtuk meg Csapiné Matos Ibolya drámatanártól.

A júliusban elkészült produkciókat a hagyományokhoz híven Szentes főterén szeptember elején is bemutatták a dések. László Zoltán rendezésében a Tom és Jones, avagy Variáció a Szentivánéji álomra című darab, Szurmik Zoltán rendezésében a Gyönyörűt láttam címet nyert alkotás, Perjés Gáborné, Keserű Imre és Majtényi András szerzeményeként a Most jöttünk a falvédőről, valamint az exdrámaisok által színre vitt Sevillai heptameron volt látható a Kossuth téren. A kora őszi napsütésben hatalmas közönség előtt aratott nagy sikert újra az osztály.