Hajóhinta alá szorult egy kislány
 Súlyos játszótéri baleset Szegváron

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-03 |

Szegváron a hajóhinta alá szorult egy kislány, akit súlyos sérülésekkel a szegedi gyermekklinika intenzív osztályára szállítottak. Orvosai szerint három hét múlva gyógyul fel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A baleset szerdán, a kora esti órákban történt Szegváron, a Kossuthtelepen. A hintából kiesett egy tizenhárom esztendős lány, Á. A. A hinta alját mindössze hét centiméter választja el a földtől: miután a lány kiesett, a vasszerkezet – visszafelé lendülve – súlyos sérüléseket okozott a mellkasán. Most a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán ápolják.

Lapunknak Bugyi Imre, a helyi polgárőrség vezetője elmondta, hogy a játék több mint egy évtizede került oda. Vásáros hintából alakították át és rögzítették: korábban háromszázhatvan fokos fordulatot lehetett tenni vele. A polgárőr úgy tudja, hogy a helyen figyelmeztető tábla áll. Feltételezte, hogy a játék hibájából adódott a baleset. Tyityán László, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: vizsgálják, hogy az ügyben terhel-e valakit felelősség. A magyar szabvány szerint ugyanis a hinta és a föld között minimum negyven cenitméternek kellene lennie. Bár a baleset közterületen történt, a jogszabály értelmében az önkormányzat nem felelős a történtekért – tette hozzá az őrnagy.

Á. A. mindössze néhány hete lakik Szegváron. A négygyermekes család a közelmúltban költözött a faluba – tudtuk meg Bárány Ernőnétől, az általános iskola igazgatóhelyettesétől. A szegvári iskolában eltöltött első nap után érte a baleset a kislányt, aki várhatóan három hét múlva épül fel. Az intézmény vezetője azt is elmondta: okos, fiatal teremtésről van szó, ezért minden bizonnyal könnyedén pótolja majd elmaradt tanulmányait. Az iskolában pedig szorítanak azért, hogy mihamarabb meggyógyuljon.