Kilenc kilométeres csatorna épül
 Az utat is helyreállítja a Szeviép Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-02 | Balázsi Irén

November közepéig kilenc kilométer szennyvízvezetéket fektet le a Szeviép Rt. Szentesen. Bár az esőzések hátráltatták a munkát, a kivitelező tartja az eredeti határidőt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idén elkészülő vezetékre 650 ingatlan csatlakozhat Fotó: Tésik Attila
A nagy esőzések hátráltatták ugyan a csatornaépítők munkáját Szentesen, ám így is tartja a határidőt a Szeviép Rt. Ez a cég nyerte el a kivitelezés jogát a városközpont és a Kisér néhány utcájában, valamint a Felsőpárton és Hékéden. A társaság szentesi építésvezetője, Boros István azt mondta: november közepéig összesen kilenc kilométer szennyvízvezetéket építenek, amelyre 650 ingatlant csatlakoztathatnak. A kórházhoz közeli Boros Sámuel utcában kezdték a kivitelezést, ott nemsokára végeznek is a munkálatokkal. Ugyanúgy a befejezéséhez közeledik a munka a Kiss Ernő utca egyik részén, a Nagy Sándor, a Wesselényi, a Dessewffy, az Aulich és a Leiningen utcában. A Szeviép brigádjai ezekben a napokban dolgoznak a Vécsey, a Jókai, a Vasvári és a Lázár Vilmos utcában is. Egyébként pedig
Városházi láda

Gyűjtőládát raktak ki a szentesi polgármesteri hivatal főbejárata melletti információs szolgálatnál. Ide kell tenniük a csatornatársuláshoz csatlakozott helybelieknek a nyilatkozatot arról, hogy július végéig befizették a közműfejlesztési hozzájárulást. Ennek alapján megkapják majd a szerződés szerint nekik járó tizenöt százalékos közműfejlesztési támogatást.  
a háztulajdonosoknak nem kell megvárniuk, míg az idénre tervezett valamennyi részen végeznek a munkálatokkal, folyamatosan csatlakoztathatják ingatlanukat a csatornahálózatra.

A Szeviép illetékesei ennek időpontjáról tájékoztatják majd a lakosságot.

A 18-20 kotrógéppel dolgozó 9-10 szeviépes brigádra nem érkezett panasz a polgármesteri hivatalba. Ennek a csatornaprogramért felelős munkatársa, Sáfrán Bálint hetente bejárja a területet Boros Istvánnal. Ha valakinek mégis volt valamilyen gondja, és telefonált az építésvezetőnek, hogy – mondjuk – a földmunkák miatt nem tudja megközelíteni a házát, az építők pár órán belül intézkedtek. November közepéig egyébként a tervek szerint nemcsak a kilenc kilométeres szennyvízvezetékkel készülnek el a brigádok, hanem az árokásás miatt felbontott utat is helyreállítják. Az építésvezető elmondása szerint mindaddig folytatják a munkát, amíg az időjárás engedi. Jövőre további nyolc kilométer vezetékkel bővítik a csatornahálózatot, és újabb 600 ingatlant köthetnek rá a gerincvezetékre.