Első nap csak játszottak a kicsik
 A következő tíz hónap tanulással telik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-02 | Blahó Gabriella

Komoly munka nem várt az elsősökre az első tanítási napon. Szeptember elsején a szentesi Koszta-iskolában is játékkal, ismerkedéssel töltötték az órákat a hatévesek. A tanítónő szerint csupa nyitott, kíváncsi kisgyerek jár az első cébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi Koszta-iskolában kipakolással kezdődött a tanév Fotó: Tésik Attila
A negyedik óra végén, kicsöngetés előtt néhány perccel már várták a következő élményt, azaz az első suliban elköltött ebédet a szentesi Koszta József Általános Iskola első osztályosai. Mert a tanulásban leginkább kezdőnek számító hatévesek számára szeptember 1-jén még minden új. A gyerekek délelőtt meglátogatták a felsőbb osztályosok óráit, a kicsik úgy nyilatkoztak, látszik a nagyokon, hogy ők már tényleg nagyok. Gábor szerint az iskola sokkal jobb, mint az óvoda, mert itt nem kell délután aludni. Egy kislány viszont úgy vélekedett, hogy azért jobb a suli, mint az ovi, mert itt többet lehet játszani.

Petra azért várta már nagyon a szeptembert, mert tudta, hogy a Kosztában tud majd focizni a fiúkkal. Gergő az úszásórára készül, Panni a matematikát várja. Ebéd után mindenkiért jönnek a szülei, de a jövő héttől kezdődik a komoly munka. Arra kérdésre, hogy ki tudja leírni a nevét, az osztály háromnegyede emelte fel rendkívüli gyorsasággal a kezét, s kórusban mondták: az anyukájuk tanította meg őket erre.

A kertvárosi Koszta-iskolában ebben az esztendőben három első osztályt indítottak, mert olyan sokan iratkoztak az intézménybe. Az 1/c osztályfőnöke, Grecsóné Ambrus Edit az első napon szerzett benyomásai alapján úgy látta, csupa értelmes, kíváncsi, érdeklődő és nyitott gyerek alkotja a közösséget. Magatartásból máris jól vizsgáztak a fiúk és a lányok, hiszen hangosan és egyszerre köszöntek a belépő felnőtteknek.