Költséges a Kurca-parti lárvairtás

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-01 | Balázsi Irén

A nyár végén is sok a szúnyog Szentesen, a vérszívóknak kedvezett az elmúlt időszak meleg és csapadékos időjárása. A megoldást a lárvák elpusztítása jelenthetné, ennek azonban anyagi akadálya van.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még a nyár végén is bosszankodnak a szentesiek, hogy sok a szúnyog. A városellátó intézmény illetékesei pedig gondoskodtak az irtásukról: a terveknek megfelelően négy alkalommal végeztettek légi permetezést. Ezenkívül eddig hatszor irtotta a szúnyogokat saját járművével és berendezésével az intézmény, ám ha szükség lesz rá, még alkalmazzák a melegködös irtást.

A városi főkertész, Balogh Györgyi azt is elmondta: az elmúlt évekhez viszonyítva az idén azért volt több a szúnyog, mert a kánikulát nagy esőzések követték. Ezért napokig is megmaradt a gödrökben a víz, ahol a szúnyogok lárvái a nagy melegben 48 óra alatt kikeltek. Így hiába irtották a szúnyogot szerte a városban, rögtön megvolt az utánpótlás. A főkertész szerint ebben a meleg és csapadékos időszakban úgy lehetett volna eredményesen felvenni a harcot a szúnyogok ellen, ha a lárvákat irtották volna. De a behatárolt anyagiak azt nem teszik lehetővé, hogy kétnaponként viseljék ennek a költségeit.